24 mai 2024

Cel mai bun instant electric de apa calda | Ghid de cumparaturi

0

Apa calda este o reala necesitate, insa din pacate, in multe gospodarii ea inca este considerata un lux, lipsa ei producand disconfort. In astfel de situatii, trebuie sa luati in calcul toate solutiile si sa alegeti varianta optima. Multe persoane au ales sa investeasca intr-un instant de apa calda electric bun care a si reusit sa le satisfaca nevoile cu succes.

Dar inainte de a face o eventuala achizitie, este bine sa fii informat si sa stii tot ceea ce presupune un astfel de aparat, dar si ce criterii implica alegerea celui mai bun instant de apa calda electric. Pentru ca exista cateva detalii care fac diferenta, iar tu iti doresti o achizitie pe termen lung, ar fi bine sa iei in calcul mai multe aspecte generale.

Care sunt avantajele utilizarii unui instant electric de apa calda bun?

Boilerul de apa calda electric s-a dovedit a fi o inestitie extrem de buna in multe situatii, venind la pachet cu o serie de avantaje importante. In primul rand, vei putea uita de spalatul cu apa rece pe maini, fata sau pe dinti, care era departe de a fi placut. Un instant electric permite incalzirea instanta a apei, iar avantajul acestuia se refera si la faptul ca nu ai o cantitate maxima de apa incalzita, astfel ca nu vei fi conditionat. In plus, la fel de bine il poti monta si intr-o bucatarie pentru a te putea bucura de apa calda atunci cand speli vasele.

Spre deosebire de sistemele clasice de incalzire a apei, instantul electric reuseste sa obtina si economii la energie fiindca acesta va porni si va incalzi apa doar atunci cand este folosit.

Daca respectati intocmai modul de intretinere al produsului, acesta poate rezista cu succes chiar si 20 de ani. Mai mult decat atat, fiind un aparat destul de mic va ocupa putin spatiu in zona unde este montata si poate fi amplasat pe orice fel de perete.

Daca boilere clasice se pot confrunta cu depuneri de rugina si zgura in locul unde apa pe care o vei folosi este depozitata, in cazul unui instant nu se intampla acelasi lucrui. Acesta ofera apa proaspata si curata de fiecare data.

Despre debit, putere si presiune

cel mai bun instant electricDebitul, presiunea si puterea instantului reprezinta trei indicatori foarte importanti din care ne putem da seama de performatnele produsului.

Debitul se calculeza in numar de litri pe minut, iar in locurile in care nu este necesar un flux intens de apa calda, cum ar fi chiuveta, o varianta buna de incalzitor de apa instant ar fi cel cu debitul de 5 litri pe minut. Pe de alta parte, daca esti in cautarea unui model pentru cada sau dus, atunci ar fi indicat sa te orientezi catre un model cu debitul de 20-30 de litri pe minut care, desigur, va veni la pachet si cu un cost mai mare.

Puterea instantului influenteaza in mod direct deibtul apei pe minut, dar si viteza de incalzire a apei menajere, astfel ca durata nu ar trebui sa depaseasca cateva minute in nicio situatie. Aceasta este masurata in watti (W), iar logica este una destul de simpla: cu cat puterea este mai mare, cu atat aparatul va fi mai performant.

Presiunea determina daca apa curge in flux continuu sau dca vor exista intreruperi. Daca nu vrei sa te confrunti cu situatii nedorite, ar fi doua aspecte de luat in cosniderare. Verifica presiunea maxima pe care o gasesti in descrierea produsului, aceasta fiind exprimata in bari sau megapascali. Cele mai intalnite valori sunt de 1 MPa sau de 0.6 MPa. Pe de alta parte, trebuie sa stii ca presiunea maxima poate fi influentata si daca legi un singur aparat la doua unitati de apa. Spre exemplu, in cazul in care conectezi atat robinetul de la bucatarie, cat si dusul la acelasi instant, presiunea va fi afectata in mod negativ, exista chiar si riscul defectarii aparatului.

Ca atare, recomandam achizitionarea separata a cate unui instant electric pentru dus, robinet sau alte unitati.

Montaj si dimensiuni

Nici dimensiunile aparatului nu sunt de neglijat din doua perspective: in primul rand, trebuie sa decizi unde il vei monta, iar pe de alta parte, dimensiunile acestuia influenteaza viteza cu care va incalzi apa. Cu cat debitul de apa este mai mare, cu atat apa se va incalzi mai repede. De asemenea, cu cat aparatul este mai mare, cu atat furnizeaza un debit mai mare al apei.

instant electric apa calda bunSigur ca nu va fi nevoie sa alegi cel mai mare instant electric, insa ar fi bine sa cunosti cateva informatii despre modelele existente pe piata:

Instantul pentru apa calda vertical – reprezinta cel mai mare model, ajungand chiar si la dimensiunea de 50 cm pe latura verticala si pe cea orizontala. De regula, acesta este potrivit pentru baie sau bucatarie atunci cand spatiul permite montarea lui.

Instantul de apa calda orizontal – este potrivit in cazul in care detii mai mult spatiu intr-o zona greu accesibila si vrei sa profiti de el montand un astfel de aparat.

Instatul de apa calda deasupra chivuetei – este alegerea excelenta daca ai o baie sau o bucatarie mai mica, modelul in discutie instalandu-se exact deasupra chiuvetei sau chiar sub ea.

Reglarea temperaturii

Daca vrei sa achizitionezi un instant electric de apa calda bun, atunci este o conditie obligatorie ca acesta sa dispuna de sistem de control al temperaturii apei. In acest fel, vei putea regla temperatura, in acest sens, fiind nevoie sa aiba in dotare un termostat. Instantele electrice vechi dispun, de regula, de sisteme mecanice de reglare a temperaturii ce consta in butoane rotative pe care le vei roti la tmeperatura dorita.

Cele mai noi modele de instante electrice sunt dotate cu sistem electronic de reglaj al temperaturii, beneficiind chiar si de ecran LCD unde sunt afisati cel mai importanti parametri sau chiar eventualele erori ce ar putea aparea. In plus, poti seta intervalul de functionare al aparatului ori presiunea dorita.

Siguranta si intretinere

Siguranta trebuie sa fie o prioritate pentru orice cumparator. Una dintre cele mai importante masuri de siguranta se refera la instalarea aparatului care ar fi bine sa fie facuta de un specialist. Astfel, vei evita situatiile in care aparatul nu este montat corespunzator, fapt ce ar putea duce la defectarea aparatului, dar si punerea in pericol a sigurantei voastre. De asemenea, tot in vederea unui mod de utilizare sigur, recoamndam utilizarea incalzitorului doar dupa ce ati lecturat instructiunile de utilizare si masurile de siguranta indicate de producator.

In ceea ce priveste intretinerea produsului, lucrurile sunt destul de simple, insa trebuie respectate pentru a te putea bucura de aparat cat mai mult timp. In acest sens, trebuie sa cureti regulat aparatul in exterior, iar o data pe an sa cureti conductele de depunerile de calcar ce ar putea aparea. Pentru aceasta ar fi bine sa consulti si un specialist ce iti va oferi toate informatiile necesare pentru ca operatiunea sa se realizeze corect.

In plus, cele mai bune instante electrice de apa calda se vor opri automat in cazul in care se va supraincalzi.

Cel mai bun instant de apa calda electric

Incalzitor instalnt electric pentru apa Ariston AURES MULTI

Incalzitor instalnt electric pentru apa Ariston AURES MULTI

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 5 kW si o presiune maxima de 8 bari. Temperatura maxima pe care o poate atinge este de 55 de grade Celsius. Dispune de termostat cu siguranta dubla, senzor debit, supapa de siguranta externe si face parte din clasa de protectie IP 25. Dimensiunile acestuia sunt de 30.4 cm latime, 10.3 cm adancime si 17.8 cm inaltime.

Instant electric apa calda Tesy IWH 50 X02 IL

Tesy IWH 50 X02 IL

Vezi detalii si pret

Prezinta o ptuere de 5 kW si un debit maxim al apei calde de 2.9 litri pe minut.  Integreaza tehnologia pentru mentinerea temperaturii optime, furnizeaza constanta apa calda si dispune ed sistem de protectie impotriva supraincalzirii. Masoara 13 cm lungime, 7.5 cm latime si 20 cm inaltime.

Instant electric bucatarie Tesy IWH 50 X02 KI

Tesy IWH 50 X02 KI

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o putere de 5 kW si debit de apa calda de maxim 2.9 litri pe minut.Ofera un debit constant de apa calda, integreaza tehnologia de mentienrea a temperaturii optime si face parte din clasa de eficenta energetica A. Dimensiunile acestuia sunt de 13 cm lungime, 7.6 cm latime si 20 cm inaltime.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *