15 iulie 2024

Cele mai bune fierbatoare de apa electrice : Sfaturi utile si Recomandari

0

Esti in cautarea unui fierbator de apa electric, dar nu te-ai putut hotari asupra modelului? Cu siguranta, alegerea devine mai simpla atunci cand esti informat. Inainte de a decide ce model ti se potriveste, ar fi bine sa afli cateva informatii esentiale despre aceasta gama de produse, pentru a sti cu exactitate ceea ce ofera si care este cea mai buna alegere in functie de nevoile tale.

De ce trebuie sa tii cont in alegerea fierbatorului potrivit?

  • Puterea : reprezinta un prim indicator pe care trebui sa il ai in vedere si care determina practic performanta aparatului, respectiv capacitatea de incalzire a produsului. Toate aparatele din aceasta gama necesita alimentare la reteaua electrica si integreaza un sistem cu element de incalzire metalic, intr-un recipient de dimensiuni variabile. Puterea este masurata in watti (W) si ar fi indicat ca valoarea acesteia sa fie comparabila cu cea a unui electrocasnic mare cu performante bune. In general, majoritatea canilor de fierbere de pe piata prezinta o putere de 2000 W, ceea ce se traduce prin capacitatea aparatului de a aduce un litru de apa in doar cateva minute la punctul de fierbere. Si pentru ca sunt necesare doar cateva minute pentru a aduce apa in punctul de fierbere, produsul nu va presupune un consum energetic mai mare avand in vedere ca functioneaza pe o durata redusa de timp.
  • Capacitatea : se refera la capacitateamaxima de apa ce poate fi incalzita . Capacitatea poate fi tradusa si ca volumul de umplere al canii fierbatorului. In principiu, capacitatea este aleasa in functie de necesitatile fiecaruia. Dar, daca doriti o generalizare pentru o mai buna orientare, pentru uz conventional acasa, puteti opta pentru o varianta ce ofera capacitatea de 1-1.5 litri. Daca il doriti pentru un birou, atunci puteti creste capacitatea. Pe de alta parte, exista si modele ultra-portabile, ce permit incalzirea a maxim 500 ml de apa, fiind foarte utile in deplasari, vacante si asa mai departe. Ideea este urmatoarea – cu cat volumul canii este mai mare, cu atat si puterea ar trebui sa creasca, pentru a mentine un bun randament.
  • Functionalitatedetermina usurinta in utilizare si flexibilitatea aparatului. Ar fi de apreciat posibilitatea de a regla temperatura pentru ca utilizatorul sa poata stabili cu exactitate valoarea temperaturii la care doreste sa fie adusa apa. Sigur ca nu este o functie absolut obligatorie, insa ar putea fi utila pentru anumite persoane. Pe de alta parte, ar fi recomandat sa optati pentru o varianta de produs care dispune de functie de oprire autoamta, astfel incat sa impiedice deteriorarea aparatului sau chiar consumul inutil de energie. Procesul de incalzire se va opri in momentul in care apa a ajuns la punctul de fierbere sau atunci cand nu exista o cantitate suficienta de apa inauntru. In plus, pentru o buna rezistenta in timp, poate fi utila si funcita de auto-decalcifere, mai ales, daca folositi apa dura.
  • Ergonomie si fiabilitate : implica functionare sigura a aparatului, dar si confortabila pentru utilizator. Pentru o manevrare usoara,  aparatual trebuie sa aiba o greutate cat mai mica, sa fie realizat din materiale rezistente. De asemenea, panoul de control sa fie cat mai simplu cu putinta, mai ales, daca aparataul dispune si de functii auxiliare. In plus, ar fi util ca nivelul apei din vas sa fie vizibil ori recipientul sa fie unul gradat. In acelasi timp, functia de semnalizare luminoasa va va ajuta sa stiti cand aparatul este in priza pentru a evita accidentarile.

Cele mai bune fierbatoare de apa electrice

Fierbator apa Bosch TWK70B03

Bosch TWK70B03

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 2400 W si io capacitate de 1.7 litri. Este realizat din inox si sticla si are o greutate de doar 1.72 kg. Dispune de deschidere mare pentru curatare usoara, indicator pentru nivelul apei, plasare usoara a canii si baza cu rezistenta mascata.

Fierbator Philips HD9359/90

Philips HD9359/90

Vezi detalii si pret

Detine o putere de 2200 W si o capacitate de 1.7 litri. Este prevazut cu buton de control al temperaturii putand fi reglata in intervalul 40-100 de grade Celsius. Este realizata din otel si are o greutate de numai 1.3 kg. In plus, este dotat cu filtru cu microsita pentru impuritati.

Fierbator Heinner HEK-TF18GX

Heinner HEK-TF18GX

Vezi detalii si pret

Dispune de o capacitate de 1.8 litri si prezinta 5 nivele de reglare a temperaturii intre 60 si 100 de grade Celsius. Este echipata cu filtru de ceai care se poate detasa, dar si LED-uri color. De asemenea, detine protecite impotriva functionarii fara apa si sistem de auto-oprire. Este realizata din inox si sticla.

Fierbator apa Daewoo DK2400R

Daewoo DK2400R

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 2400 W si o capacitate de 1.7 litri. Este realizata din inox si plastic si dispune de sistem de protectie automata, protectie la supraincalzire, sistem de alunecare, dar si indicator al nivelului apei.

Fierbator Heinner Imenium PF-70

 Heinner Imenium PF-70

Vezi detalii si pret

Detine o putere de 2200 W si o capacitate de 1.7 litri. Este realizata din inox si dispune de indicator al nivelului de apa. Baza este rotativa si beneficiaza de sistem de oprire automata.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *