24 mai 2024

Cele mai bune aparate de aer conditionat : Top Recomandari si Ghid de cumparaturi

0

Aparatul de aer conditionat devine aliatul de incredere atunci cand vine vorba despre sezonul cald, dar cele mai bune aparate de aer conditionat va pot oferi ajutor, chiar si in sezonul rece. Fie ca discutam despre un aparat fix sau mobil, despre o suprafata mai mare sau o incapere mai mica, exista o solutie pentru orice varianta. Este esential sa optati pentru modelul potrivit nevoile voastre pentru a va putea bucura de un confort termic optim. In cadrul acestui material, va vom prezenta cele mai importante informatii de care sa tineti cont, dar si cele mai bune aparate de aer conditionat ale momentului.

Top 3 cele mai bune aparate de aer conditionat

FEATURED

Aparat de aer conditionat Daewoo 12000 BTU WI-FI DAC-12CHSDW

 • Filtre cu ioni de argint
 • Functie iFeel, Eco Mode
 • Kit de instalare inclus

Aparatul de aer conditionat Daewoo DAC-12CHSDW este un exemplu de tehnologie avansata si eficienta in domeniul climatizarii interioare. Cu o capacitate de 12000 BTU/h, acest aparat poate asigura un confort termic optim in spatii de dimensiuni medii sau mari.

Una dintre caracteristicile sale importante este conectivitatea Wi-Fi, care permite controlul si monitorizarea aparatului de la distanta, prin intermediul unei aplicatii dedicate pe smartphone sau tableta. Aceasta functie ofera utilizatorilor flexibilitate si comoditate in gestionarea climatizarii, indiferent de locatie.

Filtrele cu ioni de argint reprezinta o alta inovatie importanta, contribuind la imbunatatirea calitatii aerului din interior. Aceste filtre sunt concepute pentru a captura particulele de praf, polenul, bacteriile si alte impuritati, iar actiunea ionilor de argint ajuta la eliminarea microorganismelor nocive, contribuind astfel la un mediu mai sanatos si mai curat.

Clasa energetica impresionanta, A+++ pe functia de racire si A++ pe cea de incalzire, demonstreaza eficienta si economia de energie a aparatului. Functia ECO optimizeaza consumul de energie, reducandu-l la minimum in timp ce mentine un nivel confortabil de temperatura in interior.

Functia iFeel este o alta caracteristica utila, care permite aparatului sa regleze temperatura in functie de temperatura perceputa in zona in care se afla telecomanda. Aceasta asigura o climatizare mai precisa si mai personalizata, adaptata nevoilor individuale ale utilizatorilor.

FEATURED

Aparat de aer conditionat Gree Bora A4 Silver R32 GWH12AAB-K6DNA4A

 • Eficienta energetica buna
 • TEhnologie Wi-fi
 • Inverter G10

Aparatul de aer conditionat Gree Bora A4 Silver R32 GWH12AAB-K6DNA4A este un sistem de climatizare avansat, proiectat pentru a oferi un confort optim in interiorul locuintei sau al spatiului de lucru. Cu o capacitate de modificare a temperaturii de 12000 BTU/h, acesta poate racori sau incalzi eficient incaperile de dimensiuni medii spre mari.

Clasa de eficienta energetica A++ asigura o functionare economica, contribuind la reducerea consumului de energie si implicit a costurilor asociate. Functia Wi-Fi iti permite sa controlezi aparatul de la distanta, folosind o aplicatie dedicata pe telefonul mobil sau pe alte dispozitive inteligente, astfel incat sa poti ajusta temperatura si alte setari cu usurinta, indiferent de locatie.

Tehnologia G10 Inverter este un element cheie al acestui aparat, oferind o reglare continua a puterii in functie de necesitati, ceea ce nu numai ca maximizeaza eficienta energetica, dar contribuie si la mentinerea unei temperaturi constante si confortabile in incapere.

Functia de autodiagnoza este un alt avantaj major al acestui aparat. Prin intermediul acestei functii, aparatul poate detecta si identifica automat eventualele probleme sau defectiuni, facilitand astfel interventia rapida a tehnicianului si reducand timpul de inactivitate.

FEATURED

Aparat de aer conditionat Bosch Climate 3000i

 • Wi-fi Ready
 • Functie Wind Avoid Me
 • Filtru catalizator rece

Aparatul de aer conditionat Bosch Climate 3000i redefineste confortul si eficienta in domeniul climatizarii interioare. Cu o clasificare impresionanta A++ pentru racire si A+ pentru incalzire, acesta ofera performante energetice superioare, economisind energie si reducand impactul asupra mediului.

Cu filtrul sau catalizator rece, aparatul de aer conditionat Bosch Climate 3000i asigura nu doar un aer proaspat si curat in interior, ci si eliminarea eficienta a particulelor nocive din aer, contribuind la sanatatea si bunastarea utilizatorilor.

Functia Wind Avoid Me este o inovatie remarcabila care detecteaza si evita directionarea fluxului de aer direct catre persoanele aflate in incapere, asigurand o distributie uniforma a aerului si confort maxim pentru toti ocupantii.

Cu optiunea Wi-Fi ready, acest aparat devine integrat in era tehnologiei inteligente, permitand controlul sau de la distanta prin intermediul smartphone-ului sau a altor dispozitive inteligente, pentru o experienta personalizata si comoda.

Functia follow me este un alt avantaj al acestui aparat, adaptand temperatura si fluxul de aer in functie de pozitia utilizatorului in incapere, asigurand astfel un confort termic optim in fiecare colt al camerei.

Cu Bosch Climate 3000i, aerul conditionat devine mai mult decat un simplu aparat de racire sau incalzire – devine un partener de incredere in crearea unei atmosfere interioare placute, sanatoase si eficiente energetic.

Cum alegem cel mai bun aparat de aer conditionat?

Cel mai bun aparat de aer conditionat este, cu siguranta, cel adaptat nevoilor tale. Dar pentru a face cea mai buna alegere este necesar sa cunosti toate detaliile necesare despre ceea ce presupune un aparat de aer conditionat modern.

Despre capacitatea de modificare a temperaturii

In primul rand, este important sa stabilesti capacitatea de modificare a temperaturii de care ai nevoie. Aceasta este prima regula in a alege produsul potrivit pentru a putea face o alegere corecta. Actualmente pe piata exista o diversitate de modele a caror capacitate pornesc de la 5000 BTU/h si pot atinge chiar si 60000 BTU/h. In functie de suprafata locului in care va fi amplasat, va fi aleasa si capacitatea potrivita. Pentru a alege aceasta capacitate puteti avea in vedere urmatorul ghid estimativ:

 • Pentru suprafete de pana la 15 mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de maxim 9000 BTU/h
 • Pentru suprafate intre 16-25 mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de 12000 BTU/h
 • Pentru suprafete intre 26-30 mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de 18000 BTU/h
 • Pentru suprafete intre 31-40 mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de 24000 BTU/h
 • Pentru suprafete intre 41-60mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de 29000 BTU/h
 • Pentru suprafete intre 61-80 mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de 36000 BTU/h
 • Pentru suprafete peste 80 mp, se potriveste un aparat cu capacitatea de peste 40000 BTU/h.

Aceste valori pot varia usor in functie de locul unde este montat, acasa sau la birou, dar si in functie de dimensiunea incaperii, tipul camereu, dimensiunea si orientarea ferestrelor, umbre si perdele, nivel de izolare al podelei, tavanului si peretilor, precum si clima locala. De regula, cei mai multi producatori specifica in descrierea produsului suprafata orientativa pentru ca poate fi utilizat modelul respectiv.

Eficienta energetica

Eficienta energetica este un alt aspect caruia ar trebui sa ii acordam o atentie deosebit pentru a nu avea surprize cu factura la energia electrica. Daca va trebui sa folositi pe termen lung sau ore in sir, in fiecare zi, aparatul, atunci cu atat mai mult va trebui sa puneti accent pe acest punct. Astfel, exista urmatoarele clase de eficienta energetica in ceea ce priveste aparatele de aer conditionat: A+++, A++, A+, A, B, C si D.

Interesul nostru este de a opta pentru un aparat cat mai economic incadrat in cele mai bune clase de eficienta energetica si anume A+++, A++ si A+. Acestea pot presupune un cost de achizitie mai mare comparativ cu modelele mai slabe energetic, insa ceea ce va putem asigura este ca pe termen lung vor fi o achizitie rentabila.

In acest sens, un rol foarte important il are tehnologia Inverter care consta intr-un compresor Inverter care regleaza in mod continuu viteza de functionare in functie de conditiile detectate in incapere. Cu alte cuvinte, temperatura este mentinuta constant si sunt evitate pornirile sau opririle bruste.

Functiile aparatului de aer conditionat

Functiile de baza ale aparatelor de aer conditionat moderne sunt cea de racire si cea de incalzire. Insa, acestea nu se opresc aici, astfel ca dupa caz, aparatul poate include multe alte functii precum: dezumidificare, turbo, timer, sleep, autorestart, autodiagnosticare si asa mai departe.

Cele mai performante modele integreaza si functia Wi-fi, ceea ce va permite sa va conectati la aparat chiar cu telefonul mobil folosind aplicatia specifica, iar mai apoi, veti avea posibilitatea de a controla aparatul de la distanta. Astfel, fie ca va aflati sau nu acasa, puteti porni sau opri aparatul ori veti putea realiza toate setarile dorite la un click distanta. Mai mult decat atat, in situatia in care ar putea aparea probleme de ordin functionat, veti fi notificati in timp real pe telefon pentru a putea interveni prompt.

Sistem de filtrare

Ne dorim sa respiram un aer cat mai curat, insa mediul in care traim ne impiedica sa ne bucuram de acest lucru. Astfel, trebuie sa stiti ca cele mai bune aparate de aer conditionat includ sisteme de filtrare performante care vor reusi sa imbunatateasca nivelul calitatii aerului si, prin urmare, sa respiram un aer mai curat.

Daca si voi va doriti sa va bucurati de un aer mai curat in locuinta, va recomandam sa alegeti un aparat cu sistem de filtrare cat mai complex care sa elimina particulele de praf, poluare si polen, dar si virusurile, bacteriile si alergenii. In plus, filtrele speciale pot chiar si sa neutralizeze mirosurile neplacute.

Aparat de aer conditionat fix sau Aparat de aer conditionat mobil?

In functie de situatie, poate fi mai potrivit un aparat de aer conditionat fix, in timp ce in alte cazuri, mai la indemana ar putea fi un aparat de aer conditionat mobil. Astfel, consideram ca este important sa cunoasteti avantajele si dezavatanjele fiecarei variante, pe care le vom dezbate in continuare.

Aparatul de aer conditionat portabil sau mobil poate fi transportat si folosit cu usurinta dintr-o camera in alta, caci include roti de transport si manere speciale. In general, capacitatea maxima pe care un astfel de aparat o poate atinge este de 13000 BTU/h, deci suprafata maxima pe care o poate acoperi este destul de limitata. Totodata, pretul acestora este mai mic decat modelele fixe, insa trebuie sa tineti cont ca nici functiile nu vor fi atat de variate sau performante.

Aparatul de aer conditionat fix asigura un randament foarte bun si pune la dispozitie o gama variata de functii moderne. Este de multe ori foarte silentios, economic si usor de controlat. Este disponibil intr-o gama variata de variante din punct de vedere al capacitatii de modificare a temperaturii, gasind solutii atat pentru spatii mici, cat si pentru spatii mari. Singurul dezavantaj pe care il putem mentiona este acela ca nu poate fi folosit in mai multe incaperi odata montat pe perete.

Intrebari frecvente despre cele mai bune aparate de aer conditionat

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Majoritatea aparatelor de aer conditionat folsoesc un ciclu de racire ce implica comprimarea si expansiunea unui gaz refrigerant pentru a prelua caldura din interiorul incaperii si pentru a o evacua in exterior, racind astfel aerul din interior.

Ce costuri implica intretinerea aparatului de aer conditionat?

Intretinerea regulata implica curatarea filtrelor si verificarea sistemului de racire, pentru o functionare optima a aparatului. Costurile pot varia in functie de dimensiunea si eficienta aparatului, dar si de costurile energiei electrice necesare pentru racire.

Poate pune in pericol sanatatea aparatul de aer conditionat?

Folosit corespunzator si intretinut regulat, un aparat de aer conditionat nu afecteaza sanatatea in mod negativ. Daca intretinerea lui este neglijata, atunci pot aparea iritatii ale ochilor sau gatului ori daca este folosit neadecvat in raport cu spatiul si conditiile de mediu.

Cum trebuie folosit aparatul de aer conditionat pentr ua economisi energie?

Puteti opta, in primul rand, pentru un aparat cat mai performant din punct de vedere energetic. De asemenea, tineti usile si geamurile inchise atunci cand aparatul functioneaza si setati temperatura la un nivel confortabil. In plus, puteti utiliza functia timer pentru limitarea timpului de functionare sau functia ECO pentru un confort termic bun cu un consum redus.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *