25 aprilie 2024

Cele mai bune trotinete electrice 2024 – Ghid de alegere si Recomandari

0
Trotinetele electrice au devenit o modalitate mai facila de deplasare, fie pentru a merge la serviciu, fie cu scopul de a va relaxa. Putem observa pe strada din ce in ce mai multe trotinete electrice, iar multi dintre cumparatori confirma faptul ca acestea le-au simplificat viata. Probabil ai observat deja ca piata nu duce lipsa de oferte, de aceea, este esential sa fiti foarte bine informati inainte de a lua o decizie si de a face alegerea potrivita. Noi va propunem in continuare sa urmariti materialul pe care l-am pregatit unde va vom explica pas cu pas ceea ce trebuie sa aveti in vedere pentru a alege o trotineta electrica buna, iar la final, va vom prezenta si topul celor mai bune produse ale momentului.

Alegerea trotinetei electrice in functie de utilizator

trotinete electrice buneIn primul rand, este foarte important de stabilit pentru cine achizitionezi trotineta. In acest sens, exista doua variante: trotinetele electrice pentru adulti si trotinetele electrice pentru copii.  Variantele pentru copii suporta, desigur, o greutate mai mica decat cele pentru adulti. De asemenea, acestea pot atinge si o viteza mai mica decat modelele destinate adultilor. Mai mult decat atat, bateria prezinta o capacitate mai mica, de aici rezultand si pretul de achizitie mai mic. Modelele pentr adulti dispun de baterii pe litiu care ofera o autonomie mai buna. Trotinetele electrice pentru adulti pot atinge o viteza de pana la 45 km/h, suportand greutati mari si oferind o rezistenta buna in timp. Variantele pentru adolesecenti si adulti sunt mai grele, mai dificil de manevrat, avand in general si rotile mai mari. Modelele pentru copii sunt mai compacte si pot fi ajustate.

Utilitatea trotinetei electrice

cea mai buna trotineta electricaExista trei variante in ceea ce priveste utilizarea trotinetei electrice. Traseul ultra-urban care presupune si circularea cu metrul, tramvaiul, scari rulante concomitent cu utilizarea trotinetei electrice. In acest caz, trebuie sa te orientezi catre un model usor de pliat si de transportat, pentru un confort cat mai bun. Deplasarea la serviciu poate fi mai usoara in multe situatii cu trotineta electrica. Poi acoperi distante medii in fiecare zi, de 10-30 de km, pe care le vei parcurge mai usor si mai rapid. Iti doresti mai multa adrenalina si sa te deplasezi pe distante mai lungi si trasee mai complexe? Atunci ai nevoie de un model care sa se adapteze oricarui traseu, dar care sa ofere si  autonomie cat mai buna.

Baterie – tehnologie, capacitate si autonomie

Referitor la tehnologia bateriei, avem doua variante: bateriile cu plumb si bateriile cu litiu. Bateriile cu plumb au un design mai vechi si pot fi gasite, de regula, la trotinetele pentru copii. Sunt mai grele si necesita o periaoda de incarcare mai mare, pana la 12 ore.  Trotinetele pliabile dispun, de obicei, de baterii cu litiu care sunt mai usoare, mai durabile, dar si mai rapid de incarcat. Capacitatea bateriei face referire la cantitatea de energie pe care o poate furniza bateria in momentul in care este incarcata complet, in timpul unui ciclu complet de descarcare. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat bateria va avea o durata de viata mai mare. Varianta ideala de trotineta este aceea care poate oferi o autonomie de cel putin 25-30 km. In practica, autonomia poate varia in functie de mai multi factori. Aceasta poate fi mai extinsa sau  mai redusa in functie de greutatea utilizatorului, viteza, tipul de drum, modul de condus si asa mai departe. De asemenea, ai in vedere si durata de incarcare a bateriei, timpul ideal pentru o incarcare completa fiind de cateva ore.

Motorul trotinetei electrice

Motorul este unul dintre cele mai importante elemente. Acesta determina performanta aparatului, viteza, acceleratia, precum si posibilitatea de a urca dealul. Majoritatea modelelor noi dispun de motor brushess integrat in una dintre roti. In momentul achizitionarii trotinetei electrice, trebuie sa aveti in vedere puterea, cuplul si viteza maxima. Puterea este exprimata in watti si indica cantitatea de energie furnizata de motor pentru o secunda. De exemplu, un motor de 750 poate furniza de trei ori mai multa energie decat un motor de 250 W. Pe de alta parte, cu cat puterea motorului este mai mare, cu atat viteza maxima pe care o poate atinge creste, iar bateria are tendinta de a se descarca mai rapid. Este un aspect destul de subiectiv care trebuie analizat cu atentie.

Dotarile trotinetei electrice

In ceea ce priveste dotarile produsului, ar trebui sa aveti in vedere cateva detalii care fac diferenta. In primul rand, este foarte util un display cu afisaj complet sau macar un indicator de incarcare al bateriei. Afisajul complet face mai usoara urmarirea evolutiei incarcarii bateriei, a kilometrilor parcursi si a altor detalii utile. Claxonul este, de regula, prezent la majoritatea modelelor – mecanic sau electronic, nu trebuie sa faceti abuz de el! top cele mai bune trotinete electriceLuminile si oglinzile sunt si ele prezente, iar in acest sens puteti opta si pentru variantele cu iluminare standard, adica far LED in fata si stoprui pe frana din spate. De asemenea, pot fi adaugate si alte elemente optionale pentru o buna vizibilitate in trafic, cum ar fi oglinzile retrovizoare. Aparatoarele de noroi se pot dovedi extrem de utile, insa trebuie sa ai in vedere faptul ca nicio trotineta electrica nu este conceputa pentru a fi folosita pe ploaie torentiala. Insa, daca vremea este instabila si parcurgem trasee cu noroi, un astfel de accesoriu ne poate fi de mare folos. Aplicatiile pentru smartphone sunt preferate de catre iubitorii de tehnologie si care vor sa detina controlul mai facil asupra trotinetei. Astfel, vei putea realiza toate setarile dorite, precum poti monitoriza si parametrii doriti.

Cele mai bune trotinete electrice

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Xiaomi Mi Pro 2

Vezi detalii si pret

Este prevazuta cu un motor de 300 W reusind sa atinga o viteza maxima de 25 de km/h.Poate suporta o greutate de pana la 100 de kg si dispune de un unghi de urcare de pana la 20 de grade. Acumulatorul ofera  autonomie de 45 de km/h, iar produsul este prevazut cu protectie IP54.

Trotineta electrica Myway Inokim Light 2 Super Blue

Myway Inokim Light 2 Super Blue

Vezi detalii si pret

Prezinta un motor de 350 W si poate atinge o viteza maxima de 25 km/h. Greutatea maxima admisa este de 100 de kg si are o autonomie de 35 km. Este prevazuta cu acumulator Lithium-Ion care are nevoie de 5 ore pentru o incarcare completa.

Trotineta electrica AOVO M365 GO

Vezi detalii si pret

Ofera o autonomie de pana la 25 de km. Este prevazuta cu consola LCD ce indica demarajul si nivelul bateriei, control fane si LED-uri atat pe fata, cat si pe spate. Poate urca pante de pana la 20 de grade si poate sustine o greutate de maxim 130 de kg.

Trotineta electrica Xiaomi Electric Scooter 4

Vezi detalii si pret

Este echipata cu un motor de 350 W si prezinta o autonomie de 35 de km. Este dotata cu acumulator Lithium-Ion ce ofera o autonomie de 35 km. Poate suporta o greutate de pana la 110 de kg.

Trotineta electrica Xiaomi Mi Scooter Essential

Xiaomi Mi Scooter Essential

Vezi detalii si pret

Prezinta o autonomie de 20 de km si un unghi de urcare de 10 grade. Este prevazut cu protectie IP54 si poate sustine o greutate de pana la 100 de kg.

Sfaturi utile pentru folosirea trotinetei electrice

Pentru o utilizare corecta si eficienta a trotinetei electrice, ar trebui sa tineti cont de cateva recomandari utile.
  • Legislatie – este indicat sa consulti legislatia in vigoare, pentru a vedea unde se poate circula cu trotineta electrica. Conform Codului Rutier, poti rula doar pe pistele special amenajate pentru biciclete, iar in absenta lor, pe carosabil, pe segmente de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.
  • Numar de persoane – trotineta electrica este destinata exclusiv utilizarii personale. Nu este permis transportul mai multor persoane. In plus, pentru a conduce trebuie sa ai cel putin 14 ani.
  • Echipament obligatoriu – noaptea sau ziua in conditii de vizibilitate redusa, trebuie purtat echipamentul retro-reflectorizant, pentru a te face mai vizibil. De asemenea, trotinetele trebuie sa fie dotate cu lumini in fata si in spate, dispozitive retr-reflectorizante, frana, precum si sistem de avertizare sonora.
  • Casa de protectie – se recomanda si purtarea unei casti de protectie, chiar daca nu este obligatorie. Reduce riscul cu pana la 60% de a produce traume la nivelul capului in urma unui accident.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *