6 octombrie 2024

Cele mai bune calorifere din aluminiu | Recomandari si Recenzii

0

Esti in cautarea unui calorifer din aluminiu bun si inca nu te-ai putut hotari asupra a ceea ce sa alegi? Pe piata puteti gasi o multitudine de variante de calorifere realizate din diverse materiale, insa ceea ce trebuie sa luati in considerare se refera la consumul de energie, randamentul oferit, mentenanta, precum si durata de viata a acestuia.  Caloriferele din aluminiu sunt din ce in ce mai preferate de utilizatori, motivul fiind deja usor de intuit, insa vom dezbate imediat pe larg de ce sa optezi pentru un astfel de calorifer si cum sa alegi produsul potrivit nevoilor tale.

Avantaje VS Dezavantaje

Incepem discutia prin a pune la punct cateva informatii utile referitoare la tot ceea ce presupune caloriferul din aluminiu analizand avantajele si dezavantajele acestuia.

In primul rand, un calorifer din aluminiu ofera o garantie de 20 de ani, astfel ca va fi o achizitie rentabila pentru orice locuinta. Eficienta energetica oferita constituie un alt atu, fiindca aluminiul ofera o conductivitate foarte mare insemnand ca se incalzeste foarte repede si degaja caldura rapid. Astfe;, vei putea plati mai putin la energia termica.

Totodata, este vorba si despre confortul oferit care consta tot in rapiditatea cu care aluminiul raspunde la agentul termic, mentinand astfel un confort optim. Nu trebuie sa astepti mult timp pentru incalzirea locuintei, chiar si atunci cand este vorba despre incaperi pe care le incalziti doar ocazional.

In acelasi timp, si pretul de achizitie poate fi considerat un avantaj intrucat chiar daca discutam despre modele noi, totusi caloriferul din aluminiu costa mai putin decat cel din fonta sau din otel. Acest lucru se datoreaza costurilor de productie mai mici, aluminiul fiind un material usor de modelat.

Transportul si instalarea sunt usor de realizat, aluminiul este un metal foarte usor, ce nu necesita mult efort. In  plus, design-ul este un alt avantaj fiindca aluminiul repreiznta un metal usor de modelata astfel ca producatorii au lansat forme de calorifere nonconventionale, care se integreaza usor in orice decor.

Pe de alta parte, caloriferele din aluminiu nu au cea mai buna rezistenta la socuri caci aluminiul nu este un metal foarte dur. Intretinerea lor trebuie sa se realizeze regulat pentru a le asigura o buna functionare.

Timpul de racire este mai scurt decat in cazul caloriferelor din otel sau fonta. Totodata, fiind un metal mai usor, apa din calorifere se poate auzi mai usor atunci cand centrala este pornita.

Tipuri de calorifere din aluminiu

Exista pe piata mai multe variante de calorifere din aluminiu, dupa cum urmeaza:

  • Caloriferul din aluminiu tip panou – prezinta un design asemanator cu cel al caloriferelor din otel. De cele mai multe ori sunt disponibile  in varianta alba, iar producatorii recomanda montarea lor sub ferestre. Prezinta dimensiuni standard si inaltimi nu foarte mari.
  • Caloriferul din aluminiu cu elementi – elementii sunt mult mai vizbiili fata de categoria anterioara, iar blocurile pe care le veti gasi sunt formate dintr-un anumit numar de elementi ce variaza in inaltime sau latime. Numarul de elementi este in stransa legatura cu eficienta energetica, dar si cu puterea caloriferului. Prezinta un design modern, iar vopseaua de pe el este special tratata oferind de cele mai multe ori un aspect mat.
  • Caloriferul din aluminiu pentru baie – pentru baile mici sunt cele mai indicate modelele portprosop. Puteti gasi mai multe variante de design, iar avantajul lor este ca economisesc spatiu, nu ating podeaua si se instaleaza destul de usor in perete. Elementii sunt pozitionati orizontali cu distanta intre ei, creand impresia de scari.
  • Caloriferul din aluminiu cu design deosebit – cei mai inspirati producatori au scos pe piata calorifere cu un design aparte, care se vor integra excelent in diverse tipuri de decor. O varianta populara este cea al panoului plan, care de multe oferi ofera un aspect mat, insa il puteti gasi in orice nuanta, nu doar alb. In plus, cei mai creativi au lansat calorifere asemanatoare cu tablourile pictate.

Putere termica

Este foarte important sa alegi o putere termica potrivita pentru a te asigura ca modelul de calorifer ales va face fata conditiilor din locuinta, dar si pentru a  nu incarca inutil factura pentru caldura. Puterea termica depinde de mai multi factori, iar cel mai bine ar fi sa apelezi la un specialist. Insa, te putem ajuta sa afli o varianta aproximativa pentru a anticipa care este puterea termica optima pentru locuinta ta.

In primul rand, trebuie sa stii ca puterea termica este masurata in wati, iar pe piata exista modele cu putere cuprinsa intre 500 si 2000 W. In principiu, cu cat este mai mare numarul de elementi cu atat si puterea termica va creste.

Trebuie sa faci calculul puterii necesare, iar formula prin care vei afla este una simpla. Determina intai volumul de incalzit care difera, desigur, de la o camera la alta. Pentru a afla volumul trebuie sa inmultesti latimea cu lungimea si inaltimea camerei.

Dupa aceea, pentru a determina coeficientul caloric  ce indica cat de bine este izolata locuinta vei analiza pierderile de caldura sau nivelul de izolatie al locuintei. Poti avea in vedere urmatorul ghid:

  • Locuinta foarte prost izolata – 60
  • Locuinta cu izolatie medie – 50
  • Locuinta foarte bine izolata – 30

Cel mai des, coeficientul este de 50, valoare care va fi folosita in calcul. Inmuleste volumul camerei cu coeficientul caloric, iar valoarea obtinuta va fi exprimata in kilocalorii.

Pentru a obtine valoarea in watti trebuie sa inmultesti produsul cu 1.163. Valoarea finala o vei compara cu cea gasita in specificatiile producatorului si vei putea determina astfel produsul potrivit nevoilor tale.

Dimensiuni

Asa cum deja a stabilit, dimensiunea caloriferului este in concordanta cu puterea acestuia. Daca ai nevoie de un calorifer puternic, atunci dimensiunile sale cel mai probabil vor fi mai mari. Insa, mai intra in discutie si alti factori pentru determinarea dimensiunii optime.

Daca instalezi caloriferul sub fereastra, verifica distanta pana la podea, gradul de izolatie, ce se afla deasupra sau dedesubtul caloriferului, precum si tipul ori dimensiunea peretelui.

Daca dintr-un motiv sau altul ai nevoie de un calorifer cu putere mare, insa spatiaul nu iti permite, ai o varianta de rezerva – poti opta pentru un calorifer cu adancime mai mare, care va emana mai multa caldura, fara sa fie foarte lung.

Pe de alta parte, caloriferele mai lungi pot avea o grosime mai mica, fiind amplasate foarte aproape de perete, deci nu tee vor incurca prea mult. O alta optiune este reprezentata si de caloriferele verticale care pot fi foarte inalte si robuste, dar care presupun ocuparea unui spatiu desutl de mic.

Mod de intretinere

Intretinerea caloriferelor din aluminiu este usoara, dar absolut necesara, daca vrei sa asiguri produsului o durata de viata cat mai mare si performante constante.La un anumit interval de timp, trebuie sa tratezi caloriferele cu solutii anti-coroziune.

In plus, acestea trebuie curatatge cu regularitate de praf, panza de paianjan, scame si alte particule. Doar asa va asigura performante bune si un consum mic.

Cele mai bune calorifere din aluminiu

Calorifer din aluminiu OScar 1800

Radiator aluminiu Oscar 1800 - 5 elementi

Vezi detalii si pret

Este un model vertical preavzzut cu o putere de 1895 W, temperatura maxima a agentului termic fiind de 110 grade Celsius. Capacitatea acestuia este de 0.15 litri, iar distanta dintre axe de 180 cm. Inaltimea acestuia este de 184 cm, iar latimea de 40 cm, cantarind 17.65 kg.

Calorifer din aluminiu Maranello 600

calorifer aluminiu Maranello 600

Vezi detalii si pret

Este un model orizontal cu o putere nominala de 2655 W. Temperatura maxima a agentului termic este de 110 grade Celsius, iar distanta dintre axe masoara 60 cm. Dimensiunile caloriferului sunt de 60 cm lungime, 120 cm latime si 68 cm inaltime.

Calorifer aluminiu Faral Condor 1600

Calorifer aluminiu Faral Condor 1600

Vezi detalii si pret

Este un model vertical preavzut cu o putere de 1240 W. Detine cinci elmenti, avand o inaltime de 160 cm si o lungime de 8 cm.

Calorifer aluminiu Innovita 600 SET

Calorifer aluminiu Innovita 600 SET

Vezi detalii si pret

Este un model orizontal prevazut cu zece elementi. Inaltimra dintre axe este de 60 cm, iar inaltimea totala de 67 cm. Prezinta o latime de 8 cm si o adancime de 9.5 cm, avand o greutate de doar 1.6 kg.

Calorifer din aluminiu Fornello G600F

Radiator (calorifer) din aluminiu Fornello G600F

Vezi detalii si pret

Prezinta 10 elementi si o putere nominala de 1665 W. TEmperatura maxima a agentului termic este de 95 de grade Celsius. Distanta dintre axe este de 60 cm, iar dimensiunile produsului sunt de 9 cm grosime, 80.5 cm lungime si 10 cm latime, avand o greutate de 14.7 kg.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *