24 aprilie 2024

Cele mai bune pompe de stropit electrice | Ghid de cumparaturi si Pareri

0

Ai o gradina generoasa si productiva, iar pentru intretinerea ei esti in cautarea unei pompe de stropit electrice bune? Este important sa iti usurezi munca folosind dispozitive moderne, iar un astfel de aparat chiar iti poate fi de mare folos. Si chiar daca pe piata exista mai multe modele, esti important sa faci alegerea corecta si sa optezi pentru cea mai buna pompa de stropit electrica potrivita pentru nevoile tale. Iar pentru aceasta va trebui sa tii cont de mai multe aspecte, pe care le vom discuta pe larg in cadrul acestui material.

Cele mai bune pompe de stropit electrice 2024

Pulverizator electric Ruris RS 1800

Ruris RS 1800

Vezi detalii si pret

Capacitatea rezervorului din dotare este de 18 litri si prezinta o lance extensibila cu lungimea cuprinsa intre 60 si 100 de cm. Ofera o buna precizie de pulverizare a substantelor impotriva daunatorilor si a fertilizatorilor lichizi si poate fi folosit si pentru deratizarea in spatii publice. Vine la pachet cu sase capete de pulverizare si pulverizator.

Pompa de stropit electrica Pandora 12L

Pompa de stropit cu acumulator Pandora 12L

Vezi detalii si pret

Prezinta o preisune maxima de 5,5 bari si ofera mai multe tipuri de strpire: ceata, jet sau stropi. Puteti regla presiunea foarte usor, timp in care asigura o autonomie de pana la 9 ore de lucru continuu. Este exelenta pentru suprafete nu foarte extinse, oferind usurinta in utilizare si mod de operare silentios.

Pompa stropit electrica Micul Fermier ( Pandora )

Pompa stropit electrica Micul Fermier ( Pandora )

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu un rezervor de 16 litri si ofera trei tipuri de pulverizare: ceata, jet si praf. Lungimea furtunului este de 1 metru, iar a lancii de 110 cm. Atinge o presiune maxima de 5 bari, iar bateria din dotare ofera o autonomie de 9 ore de lucru continuu. Pachetul include trei duze, incarcator, dar si acumulator.

Pompa de stropit electrica 2 in 1 Heber

Vezi detalii si pret

Este o varianta de pompa prevazuta cu o capacitate de 16 litri si inregistreaza o presiune maxima de 6 bari. Dispune de manometru de lucru pentru a putea fi folosit la presiunea dorita, dar si protectie la garniturile de presiune. Printre acccesoriile cu care vine la pachet se numara cinci duze, acumulator, incarcatorul si bretele de spate reglabile. Autonomia este de aproximativ 9 ore, adica 10-15 plinuri.

Pompa de stropit cu acumulator/ vermorel electric Procraft

Pompa de stropit cu acumulator/ vermorel electric Procraft

Vezi detalii si pret

Este un model prevazut cu o presiune maxima de 6 bar si o capacitate a rezervorului de 12 litri. Ofera patru tipuri de pulverizare – picaturi, ceata, jet si praf. Lungimea lancei este de 85 cm, iar a furtunului de 115 cm. Vine la pachet cu o lance din inox extensibila, incarcator rapid, furtun lancie siliconic, sita pentru filtrarea solutiei, 3 duze de pulverizare si un set de bratele pentru spate, reglabile.

Pompa de stropit electrica cu acumulator Vermorel Herly

Vezi detalii si pret

Preiznta o capacitate de 12 litri si prezinta regulator de presiune usor de folosit. Prezinta o autonomie de 4 ore de functionare continua si vine la pachet cu set de duze de pulverizare, set de garnituri de etansare, alimnetator baterie, lance pulverizare, furtun, filtru apa si bretele de transport.

Ce avantaje ofera utilizarea unei pompe de stropit electrica?

Fie ca esti agricultor cu experienta sau doar gosprodar, este important sa stii care sunt avantajele unei pompe de stropit electrice si de ce ar trebui sa optezi pentru achizitionarea uneia.

In primul rand, eset vorba despre confortul utilizatorului, fiindca un astfel de dispozitiv iti usureaza munca. Pe de alta parte, este vorba si despre randamentului oferit, care in acest caz, este unul mult mai bun. De regula, modelele mai avansate pot avea anumite functii moderne care ajuta la economisirea solutiei, jetul nu va fi atat de dens, ci mai degraba dispersat.

Pentru ca o astfel de pompa functioneaza cu acumulator, nu mai trebuie sa creati presiune in mod manual, astfel ca efortul va fi redus considerabil. In plus si cel mai important, este ca veti putea economisi timp important, eficientizand intreg procesul si reducand durata activitatii in sine.

Cum alegi cea mai buna pompa de stropit electrica?

  • Capacitatea rezervorului. In primul rand, analizati capacitatea oferita de rezervorul din dotare pentru a fi potrivita nevoilor voastre. Dupa parerea noastra, capacitatea optima ar fi cuprinsa intre 12 si 16 litri. Pe de alta parte, daca aveti o gradina mai mare, trebuie sa stiti ca puteti gasi si modele de 20 de kg. Ceea ce trebuie sa aveti in vedere este faptul ca aceasta greutate va fi carata de utilizator in spate. Asa ca analizati capacitatea rezervorului si din acest punct de vedere.
  • Performante oferite de aparat. In mod clar indiferent despre ce dispozitiv este vorba, trebuie sa ne raportam si la performantele pe care acesta le ofera. In ceea ce priveste pompa de stropit electrica, performantele se refera la autonomia oferita de baterie care ar trebui sa tina pentru cel putin 10 goliri ale rezervorului, presiunea de minim 5 bari, dar si diversitatea posibilitarilor de stropirea, ideal ar fi sa le integreze pe toate cele patru tipuri.
  • Moduri de stropire. In principiu, o pompa de stropit electrica ofera mai multe moduri de stropit cele mai populare fiind tip ceata, praf, jet si picaturi. Acestea sunt setate manual si le veti adpata in functi de ceea ce veti avea de stropit.

Intrebari frecvente despre pompele de stropit electrice

  • Care este distanta corecta de stropire?

Pentru stropirea gradinii sau a pomilor se recomanda o preisune de 2-4 bari, astfel ca veti putea stropi pana la 8 metri vertical si 5 metri orizontal.

  • Este importanta analizarea greutatii aparatului?

Cu siguranta, da. Greutatea dispozitivului poate fi resimtita diferit de la o persoana la alta, de aceea, trebuie sa alegeti in functie de forta si rezistenta pe care o aveti, astfel incat sa nu o simtiti incomod in timpul utilizarii.

  • Cum curat pompa de stropit electrica?

Este foarte important sa curatati pompa de stropit electrica dupa fiecare utilizare, fiindca acest procedeu ii poate prelungi durata de viata. Astfel, dupa fiecare utilizare, daca nu veti folosi si zilele urmatoare, adaugati putina apa cu detergent in pompa si goliti-o folosind acea apa din rezervor pentru a se curata si ea, precum si duza care nu trebuie sa se infunde.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *