23 aprilie 2024

Cele mai bune calorifere din otel : Ghid de cumparaturi si Sfaturi utile

0

Alegerea sistemul de incalzire a locuintei nu este un aspect care poate fi tratat cu superficialitate, dimpotriva este esential pentru confortul nostru termic ceea ce alegem. Calorifele din otel sunt o alegere clasica, dar si inspirata, insa pentru a determina modelul potrivit nevoilor tale, iti propunem sa descoperi mai multe informatii utile despre ceea ce trebuie sa ai in vedere, dar si top cele mai bune recomandari ale momentului.

De ce sa optezi pentru calorifele din otel?

Exista mai multe motive care te-ar putea face sa te orientezi catre un calorifer din otel. Printre principalele avantaje ale utilizarii caloriferului din otel se numara eficienta pe care acesta este capabil sa o ofere. Concret, ne referim la conductibilitatea materialului, in sensul in care acesta poate transporta si emana rapid caldura. Otelul este unul dintre cele mai reactive metalae la caldura, se incalzeste usor si produce rapid caldura. Chiar daca odata oprita caldura, acesta se raceste la fel de erapid, te poate ajuta sa obtii importante economii cu energia electrica.

Rezistenta pe care o asigura un calorifer din otel este una remarcabila. Acesta prezinta o toleranta foarte buna la temperaturile ridicate, putand suporta apa pana la temperatura de 100 de grade Celsius.

Pe de alta parte, nici montajul nu este unul dificil. Caloriferele din otel sunt fofarte usor de transportat si de montat fiindca nu au o greutate prea mare.

Puterea termica analizata din punct de vedere al raportului calitate/pret este una dintre cele mai avantajoase solutii. Astfel, caloriferele din otele vin la pachet cu  un pret accesibil oricarui buget. In plus, ofera aspect placut si variat fiindca exista o multitudine de modele interesante.

Tipuri de calorifere din otel si orientarea lor

Partea interesanta este ca poti opta pentru o gama foarte variata de stiluri, culori si orientari in ceea ce priveste caloriferul din otel. Mai jos iti expunem fiecare optiune pentru care poti opta:

  • Caloriferul vertical –  te ajuta foarte bine sa organizezi mai eficient spatiul cu atat mai mult daca discutam despre o incapere nu foarte pspatoasa. In plus, este placut si din punct de vedere estetic, facand ca incaperea in care se afla sa para mai spatioasa. Functioneaza in acelasi mod ca varianatele traditionale, deci din punct de vedere al eficientei nu ar fi diferente. Mai mult decat atat, sunt disponibile si intr-o gama foarte variata de culori adaptandu-se cu uusurinta oricarui stil.
  • Caloriferul orizontal – este potrivit pentru incalzirea sufrageriei sau dormitorului, atunci cand spatiul nu reprezinta neaparat o problema. Acestea sunt disponibile intr-o gama variata de stiluri, design-ul lor fiind mult imbunatatit fata de variantele traditionale.
  • Panoul plan – este ideal pentru cei ce isi doresc un design minimalist. Ofera un aspect placut, nu este complicat si nu incarca incaperea vizual. Urmeaza linii fine si finisaj sublu, putand fi confundate cu usurinta acu piesele de mobilier.
  • Caloriferele in coloane – este indicat pentru cei atrasi de stilul vintage oferind un design asemantor caloriferelor din fonta. Insa, aceasta varianta este mai avantajoasa din punct de vedere al puterii oferind o putere termica mai buna.
  • Caloriferul panou standard – este, probabil, varianta cea mai des intalnita, insa design-ul nu este unul spectaculos. Daca in principal esti interesat de buna functionare si pui mai putin accent pe latura estetica, atunci acesta poate fi o optiune. De regula, aceste variante de calorifere sunt alb semi-lucios si pot fi gasite in diverse variante de dimensiuni.

Dimensiunea caloriferului din otel

Este foarte importanta dimensiunea caloriferului pentru a face fata suprafetei camerei unde este amplasat. Pana la urma, acesta este principalul aspect de care ar trebui sa fim interesati!

In principal, trebuie sa alegeti caloriferul in funcite de proportiile camerei, iar aici ne referim la tipul si dimensiunea ferestrelor, dimensiunea peretilor, tipul si gradul de izolatie ori ce se afla deasupra sau sub calorifer.

In plus, dimensiunea caloriferului trebuie aleasa si in raport cu puterea termica necesara. Aceasta acreste in functie de lungimea caloriferului. Cele mai multe modele de pe piata au inaltimea de 60 de cm.

Puterea termica

Puterea termica nominala este exprimata in watti si face referire la necesarul de caldura pe care un calorifer este capabil sa o emane. Puterea trebuie sa o alegi in functie de volumul camerei. Pentru a determina volumul incaperii este nevoie sa inmultesti lungimea cu latimea si inaltimea, valoarea obtinuta fiind exprimata in metri cubi.

Pe piata, poti gasi modele de calorifere cu puteri cuprinse intre 500 si 2000 W. Alegand un calorifer cu putere prea mica sau prea mare poate crea disconfort, dar si costuri inutile. De aceea, trebuie sa determinat cu precizie valoarea care va este necesara.

Pentru a determina puterea inmultiti volumul camereri cu cel al coeficientului caloric. Acest coeficient caloric se stabileste in funcite de gradul de izolatie al aparatamentului, numarul de ferestre si iesiri, dar si etajul la care locuiti.

Spre exemplu, valorile acestui coeficient sunt incadrate intre 40 si 70, iar in majoritatea cazurilor este vorba despre o valoare de 50. Insa, daca nu esti convins, poti avea in vedere urmatoarele repere:

  • 40 pentru apartamentele foarte bine izolate
  • 50 pentru apartamentele cu izolatie medie
  • 60 pentru apartamentele prost izolate si, eventual, aflate la ultimul etaj.

Produsul obtinut se va inmulti cu 1.163, iar valoarea transformata va fi masurata din kilocalorii in watti.

Cele mai bune calorifere din otel

Calorifer din otel Fornello tip 22

calorifer din otel fornello 22

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o putere nominala de 4247 W si poate atinge o temperatura de pana la 100 de grade Celsius. Dispune de o capacitate de 12.6 litri si prezinta patru racorduri. Puterea maxima de lucru este de 5.2 bari. Dimensiunile produsului sunt de 200 cm lungime, 10.4 cm si 60 cm inaltime, avand o greutate de 57.36 kg.

Calorifer vertical din otel EGO – Kalifa

Calorifer vertical din otel EGO - Kalifa

Vezi detalii si pret

Este un model prevazut cu o putere de 1680 W si prezinta o temperatura maxima a agentului termic de 75 de grade Celsius. Capacitatea este de trei litri, iar presiunea de lucru de 5 bari. Masoara 160 cm lungime si 54 cm latime.

Calorifer otel Purmo C22

Calorifer otel Purmo C22

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere nominala de 3418 W si o presiune maxima de 10 bari. Temperatura agentului termic este de pana la 75 de gradeCelsius si est eprevazut cu patru racoduri de conectare. Masoara 60 cm inaltime si 200 cm lungime.

Calorifer otel Energy 22PKKP

Calorifer otel Energy 22PKKP

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o presiune de 10 bari si o putere nominala de 3282 W. Temperatura maxima este de 120 de grade Celsius. Dimensiunile caloriferului sunt de 60 cm inaltgime si 200 cm lungime.

Calorifer din otel Ferroli GR F 22

calorifer otel Ferroli GR F 22

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere nominala de 2961 W si o presiune de lucru de 10 bari. Temperatura maxima a agentului termic este de e110 grade Celsius si dispune de patru racoduri. Dimensiunile caloriferului sunt de 10.3 cm grosime, 140 cm lungime si 60 vm inaltime, avand o greutate de 46.43 kg.

Calorifer din otel Purmo C22

Calorifer otel Purmo C22

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere nominala de 1538 W si o temperaturua de pana la 75 de grade Celsius. Puterea maxima de lucru in instalatie ajunge la 10 bari. Dimensiunile produsului sunt de 60 cm inaltime si 90 cm lungime.

 

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *