15 iulie 2024

Cele mai bune mixere cu bol – Sfaturi de cumparare si Recomandari

0

Mixerul cu bol reprezinta o adevarata inovatie in domeniul mixerelor, dar si a electrocasnicelor de bucatarie, rolul acestuia fiind acela de a ne simplifica munca si de a optimiza intreg procesul culinar. Un mixer cu bol bun reuseste sa preia o buna parte dintre sarcinile noastre, ba chiar pe cele dintre cele mai solicitante. Cu ajutorul sau, puteti pregati o multime de retete mai simplu decat v-ati fi gandit, de la creme, maioneza si altele pana la aluaturi grele de paine, gogosi, cozonac, pizza etc.

Astfel, sarcinile realmente obositoare cum ar fi framantarea aluatului vor fi date uitarii, fiindca aparatual in discutie se va ocupa de tot. Economisesti nu doar efort, ci si timp, fiindca poti pune aparatul la treaba, iar tu te vei putea ocupa de altceva langa el.

Dar inainte de a lua orice decizie de cumparare, va propun sa analizati indeaproape gama si sa aflati mai multe detalii utile care va vor simplifica decizia, pentru a face o alegere cat mai corecta.

Despre puterea motorului si treptele de viteza

Un prim criteriu in alegerea modelului potrivit, se refera la puterea motorului din dotare. Este esential sa te asiguri ca produsul ales va face fata cu succes oricaror activitati culinare pentru care a fost conceput.

Puterea motorului se masoara in Watti (W), iar regula esentiala este urmatoarea: cu cat mixerul este mai puternic cu atat va face fata cu succes si unor sarcini mai solicitante. In principiu, expertii sustin ca un mixer performant va avea o putere de cel putin 1000 W, pentru a putea fi folosit inclusiv pentru aluaturi grele, fara a il pune in dificultate.

Pentru cei care nu au neaparata nevoie de un robot puternic, gatesc ocazional si continuturi mai usoare, dar nici nu sunt dispusi sa investeasca o suma prea mare, au posibilitatea de a se orienta catre modele cu puteri de 500-600 W. In general, aceasta gama de produse pot omogeniza eficient tot felul de compozitii, precum creme, piureuri, maioneze etc. Pe de alta parte, pentru framantarea aluaturilor este necesar un mixer mai puternic.

In plus, trebuie sa verificati daca aparatul dispune si de mai multe trepte de viteza, ideal ar fi sa existe minim 3, pe care sa le adaptati la tipul compozitiei pe care o preparati.

Care este capacitatea recomandata a bolului?

Un alt aspect caruia trebuie sa ii acordati importanta cuvenita se refera la capacitatea bolului. Modelele cu capacitati mai mici ofera 500 de ml, insa daca aveti de preparat cantitati mai mari, aluaturi si asa mai departe, veti avea nevoie de un bol cu capacitatea de cel putin 2-3 litri. Cu cat numarul membrilor familiei este mai mare, cu atat capacitatea bolului trebuie sa fie mai generoasa pentru a putea prepara suficient de multe portii.

Care sunt cele mai importante functii ale unui mixer cu bol?

In general, mixerele cu bol nu reprezinta o gama de electrcasnice foarte complicata, insa ar fi bine sa dispuna de cateva functii care vizeaza atat functionarea optima a aparatului, cat si siguranta aceastuia in timpul utilizarii.

In primul rand, ar fi bine ca aparatul aales sa dispuna de functia Puls sau Turbo ce asigura o functionare accelerata si o omogenizare mai rapida a alimentelor introduse, apasand doar un buton.  De asemenea, si mixajul planetar este util in masura in care permita aparatului sa ajunga in toate unghiurile bolului, pentru o omogenizare corespunzatoare.

Pe de alta parte, asigurati-va ca aparatul beneficiaza de stand de culisare ce permite potrivirea vasului pe suprafata blatului de lucru inainte de a incepe mixarea. In plus, ar fi bine sa existe si functia de oprire automata, care presupune stingerea in mod automat a aparatului in momentul in care aparatul este suprasolicitat, textura prea densa si motorul este supus unui efort prea mare etc. In acest fel, veti preveni deteriorarea mixerului si ii veti asigura o durata de utilizare mai mare.

De asemenea, as mai aminti si de sistemul de siguranta care impiedica pornirea aparatului in cazul in care componentele acestuia nu au fost montate corespunzator. Este o functie esentiala care previne accidentarea utilizatorului, dar si deteriorarea aparatului.

Cu ce accesorii este dotat mixerul cu bol?

In principiu, orice mixer cu bol trebuie prevazut cu calig pentru aluat care ajuta la framantarea acestuia, pelta pentru baterea albusuruilor si nu numai, dar si un tel. Acestea le putem considera a fi accesoriile de baza, obligatorii, insa anumite modele de mixere pot beneficia si de un pasator, tocator, vas gradat, discuri de feliere ori razuire si asa mai departe. Aici depinde si de functiile auxiliare de care robotul dispune ce vor fi in stransa legatura cu accesoriile din dotare.

De asemenea, este foarte important ca paletele sa fie realizate din metal si anume otel inoxidabil fiindca ele sunt cele care intrea in contact direct cu ingredientele si trebuie sa fie rezistente la uzura si coroziune. In plus, acest material se curata si igienizeaza mult mai usor dupa fiecare utilizare.

Totodata, bolul din dotare trebuie sa aiba o constructie robusta si cat mai rezistenta, sa se fixeze eficient, iar materialul din care este realizat trebuie sa fie unul durabil.

Cele mai bune mixere cu bol – Top 2024

Mixer cu bol din inox Biovita MB-1300PRO

Biovita MB-1300PRO

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1400 W si pune la dispozitie 6 trepte de viteza. Bolul din dotare este realizat din inox si ofera o capacitate de 5.5 litri. Este echipat cu tel din inox, carlig de framantare, paleta teflnata si paleta cu garnitura din silicon. Detine sistem de siguranta si sistem anti-alunecare.

Mixer cu bol Heinner Master Collection HPM-1500XMC

Master Collection HPM-1500XMC

Vezi detalii si pret

Detine o putere de 1500 W impreuna cu cele 6 trepte de viteza. Bolul din dotare este realizat din inox si prezinta o capacitate de 5.5 litri. Este dotat cu tel in inox, carlig si paleta din aluminiu turnat. Dispune de sistem anti-alunecare si sistem de siguranta.

Mixer cu bol din inox Biovita MB-1300PRO

Biovita MB-1300PROVezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1400 W si pune la dispozitie 6 trepte de viteza. Bolul produsului este realizat din inox si detine o capacitate de 5.5 litri. Este prevazut cu tel din inox, carlig pentru framantare, paleta teflnata si paleta cu garnitura din silicon. Dispune de sistem de sigruanta si sistem anti-alunecare.

Mixer planetar Heinner HPM-1500XMC-V2

Heinner HPM-1500XMC-V2

Vezi detalii si pret

Dispune de o putere de 1500 W si 6 trepte de viteza. Bolul este realizat din inox si pune la dispozitie o capacitate de 5.5 litri. Printre accesoriile din dotare se numara telul din inox, carligul si paleta din aluminiu turnat. Sunt prezente si sistemul de siguranta si sistemul anti-alunecare.

Mixer cu bol Daewoo DHM150Y

Daewoo DHM150Y

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1600 W impreuna cu 10 trepte de putere. Bolul este realizat din inox si pune la dispozitie o capacitate de 4.5 litri. Este dotat cu tel, carlig si paleta. Detine picioruse din silicon tip ventuza, sistem anti aluencare si bol rotativ.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *