26 aprilie 2024

Cel mai bun feliator – Ghid alegere si Top recomandari

0

Persoanele pasionate de gatit stiu foarte bine ce inseamna prezenta unui feliator bun in bucatarie, care este scopul sau si de ce trebuie sa ne orientam catre modelul potrivit. Multor li s-ar putea parea un moft, insa indata ce intelegeti necesitatea acestuia, va veti schimba opinia. Utilitatea acestuia este justificata pe deplin, reusind sa felieze de la bucati de carne pana la mezeluri sau chiar legume. Daca odinioara feliatorul era folosit doar de catre  magazine, pentru uz comercial, ei bine, actualmente putem achizitiona fara probleme un astfel de aparat pentru uz casnic.

Ce tipuri ide feliatoare exista?

Pentru a intelege functionalitatea unui astfel de aparat, vom incepe prin prezentarea principalelor tipuri de feliatoare existente la ora actuala pe piata. Important de retinut este ca un feliator, indiferent de tipul sau, poate fi folosit nu doar pentru felierea carnii, ci si pentru prelucrarea produselor de panificatie, a legumelor sau chiar a branzeturilor.

Feliatoarele manuale

Reprezinta cea mai simpla varianta, fiind actionate direct de catre utilizator pe baza fortei depuse de acesta. Aceasta gama este una mai rudimentara, fiind folosita mai mult pentru uz casnic decat in restaurante. Se actioneaza folosind manerul mobil sau o manivela care misca lama de taiere. Alimentul pe care doriti sa il feliati este fixat pe o suprafata care va trece pe sub cutit, actionand astfel la un unghi aproape perpendicular.

Feliatoarele electrice

Constituie cea mai performanta varianta, fiind actionate motorizat si alimentate cu energie electrica. Necesita supravegherea in timpul functionarii, eforturile din partea utilizatorului fiind minime. Puteti taia aproape orice tip de aliment, in stare cruda sau preparat. De asemenea, aveti posibilitatea de a  regla aparatul astfel incat sa puteti obtine felii de diverse grosimi, in functie de preferinte. In aceasta categorie, putem regasi alte trei tipologii de feliatoare: entry level, de nivel mijlociu si industriale.

  • Feliatoarele electrice conventionale / entry level : pot fi utilizate in orice bucatarie si pot fi puse in functiune pentru maxim o ora sau o ora si jumatate pe zi. Puteti felia cu ajutorul sau branzeturi solide si sunt prevazute cu sistem de siguranta standard. In general, optiunile de taiere sunt restranse si necesita respectarea cu strictete a instructiunilor din fabrica.
  • Feliatoarele electrice de mijloc : dispun, de regula, de cutite cu dimensiuni mai mari decat cele conventionale, dar si de motoare mai puternice. Totodata, prezinta o rezistenta mai mare decat cele convenationale. Pot felia foarte usor branzeturi, carne sau legume. Detin mai multe sisteme de siguranta, ofera mai mult confort, insa bineinteles si pretul este mai mare.
  • Feliatoarele electrice indiustriate : constituie cea mai performanta varianta fiind folosita si in hipermarketuri sau restaurante. Se mai numesc si modelele premium, oferind performante ridicate, dar si posibilitatea de a felia o gama extrem de variata de alimente. Permit realizarea unor setari foarte specifice, insa pot fi o alternativa destul de costisitoare.

Puterea optima a motorului

In cazul unui astfel de aparat, puterea este extrem de importanta. Indiferent de categoria din care fac parte, feliatoarele pot fi impartite in doua clase: cele mai puternice fiind folosite in restaurante si hipermarketuri si cele cu putere mai scazuta, fiind o varianta des utilizata pentru uz casnic. Insa, dincolo de puterea oferita, trebuie sa va asigurati, indiferent de produsul pe care il alegeti, durata de functionare recomandata. In principiu, variantele pentru uz casnic impun o durata de functionare mai mica decat in cazul celor profesionale.

Despre functionalitatea feliatorului

Este important sa optati pentru un aparat cat mai eficient care sa fie capabil sa felieze toate tipurile de alimente de care aveti nevoie. In general, feliatoarele de tip industrial pot felia orice fel de alimente putand fi folosite la o intensitate mai mare, beneficiind chiar si de diverse functii de securizare pentru o functionare cat mai sigura. In plus, alimentele pot fi feliate in functie de diverse dimensiuni, in functie de cutitele din dotare.

Functia Turbo este o functie inovativa, care a fost implementata in cazul modelelor mai moderne, dar si mai costisitoare. Cu ajutorul acesteia, puteti felia mai rapid alimentele, obtinand rezultate foarte bune.

Elementele de siguranta pot varia de la un model la altul, in functie de complexitatea produsul si scopul acestuia. Poate disppune de sistem anti-alunecare, ppicioruse anti-aderapante, sistem de protectie pentru degete sau chiar functie de oprire automata.

Calitatea materialelor este si ea foarte importanta, in speta, ne referim la cutitele care ar trebui sa fie realizate din inoox. Restul materialelor din care este realizat aparatul pot fi din metal, in detrimentul plasticului.

Top cele mai bune feliatoare 2024

Feliator electric universal alimente Graef, SlicedKitchen S11003

Vezi detalii si pret

Este un model profesional, realizat din metal ce permite reglarea felierii. Dispune de sistem anti-alunecare si sistem de siguranta. Prezinta o putere de 175 W, fiind prevazut cu o lama cu diametrul de 17 cm. Grosimea felierii este de 0-20.

Feliator profesional alimente Graef, SlicedKitchen S10003

Graef, SlicedKitchen S10003

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 170 W si poate felia orice fel de alimente. Este realizat din inox si dispune de o lama cu diametrul de 17 cm. Grosimea felierii este de 0-20 mm. Prezinta baza antiderapanta si sistem de blocare de siguranta.

Feliator Gorenje R506E

Gorenje R506E

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 160 W si este realizat din metal. Permite reglarea felierii de la 0 pana la 15 mm. Lama detine un diametru de 19 cm si este prevazut cu sistem anti-alunecare, dar si sistem de siguranta.

Feliator electric profesional de alimente Graef, SlicedKitchen S10002

Graef, SlicedKitchen S10002

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 170 W si permite reglarea felierii intre 0-20 mm. Lama din dotare este realizata din inox si prezinta un diametru de 17 cm. Aparatul a fost prevazut cu sistem de siguranta pentru o functionare sigura.

Feliator Gorenje R 506 E

Vezi detalii si pret

Detine o putere de 150 W si este prevazut cu lame din inox ce permit reglarea felierii intre 0 si 15 mm. Beneficiaza de sistem anti-alunecare, sistem de siguranta si poate fi spalat si in masina de vase.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *