19 aprilie 2024

Cele mai bune suflante de frunze | Ghid de alegere si recomandari

0
Odata cu schimbarea anotimpului si venirea toamnei, copacii incep sa isi lase frunzele sa cada, multe dintre plantele care v-au incantat privirea in sezonul cald incep sa treaca, iar in urma lor ramane doar multa mizerie si resturi de care trebuie sa scapati usor si rapid. Cei care locuiesc la casa stiu foarte bine ca mentinerea curateniei in gradina nu este o sarcina tocmai atat de usoara, iar multi dintre ei aleg sa achizitioneze o suflanta de frunze care sa le usureze munca. Cu ajutorul unui astfel de aparat, nu vei mai pierde timp sa strangi frunzele si nici nu vei mai depune efort, ci lucrurile devin extrem de simple. Insa, pentru a face o alegere corecta in materie de suflante de frunze bune, va propunem sa urmariti ghidul pe care l-am pregatit si al carui scop este acela de a va conduce catre o decizie buna, potrivita pentru nevoile voastre. Care este cea mai buna suflanta de frunze ramane sa descoperiti in continuare!

Ce tip de motor include o suflanta de frunze?

Cand vine vorba despre motorul suflantei de frunze, exista doua optiuni: termic sau electric. Pentru curatarea spatiilor publice, va trebui sa optezi pentru o suflanta cu combustibil, majoritatea modelelor alimentandu-se cu benzina. Acestea sunt, de regula, dotate cu motor din 2 sau 4 timpi. Ofera o autonomie buna, nu sunt dependente de o sursa de alimentare, iar motorul este suficient de puternic pentru indepartarea fara probleme a frunzelor cazute. Este o alternativa excelenta si pentru curtile mai mari, facand fata unui spatiu generos. Pe de alta parte, sunt cei care au curti mici sau au de curatat spatii resntrase. In aceasta situatie o solutie eficenta este suflanta electrica. Poti gasi o multitudine de variante la preturi rezonabile, ce genereaza o putere de peste 2500 W, oferind un randament foarte bun.

Sistem de alimentare

Asa cum mentionam anterior, suflantele cu motor folosesc mai mult benzina, iar celelalte pot fi alimentate fie la retea cu energie electrica, fie folosind acumulator. Diferenta dintre cele doua se refera la portabilitatea pe care o ofera. Daca vrei un model cat mai accesibil ca pret, atunci cel mai probabil te vor avantaja modelele cu fir, insa de specificat ar fi faptul ca trebuie verificata lugnimea firului de alimentare, pentru a te asigura ca poti opera pe suprafete mai extinse. Daca esti dispus sa investesti mai mult in propriul confort, atunci fara indoiala ar trebui sa alegi un model echipat cu acumulator pentru a nu mai avea grija cablului de alimentare. Verifica, insa, autonomia modelului pe care il alegi si ce tensiune ofera acumulatorii, caci cu cat valorile sunt mai mari, cu atat mai avantajos este produsul.

Despre suprafata si cantitatea de frunze

Ar trebui sa iei in considerare configuratia aparatului caci exista vairante prevazute cu roti, piese de tip ruscsac si modele de mana. Cea mai mare cantitate de frunze poate fi procesata de variantele prevazute cu roti, avand o configuratia asemanatoare cu cea a masinii de tuns iarba, beneficiind de un motor puternic, amplasat in spatele unei palete de ventilare. Intreg angrenajul se deplaseaza folosind rotile din dotare si poate fi manevrat usor gratie manerului ergonomic. Daca dispui de o gradina spatioasa si se acumuleaza cantitati mari de resturi vegetale, este mai eficienta o astfel de varianta, insa trebuie sa tii cont si de aspectele mai putin convenabile. In primul rand, este vorba despre spatiul de depozitare al aparatului care ar trebui sa fie putin mai mare decat in cazul altor modele.  In plus, si investia poate fi ceva mai mare. Pentru gradini de dimensiuni medii si densitate moderata a frunzelor, puteti alege o suflanta de mana, care poate face fata provocarilor fara probleme. Daca nu detii foarte multe cunostinte tehnice, ar fi bine sa eviti modelele prevazute cu motor cu benzina, fiindca acelea au nevoie de mentenanta periodica. Daca suprafetele ce trebuie curatate sunt mai mari, opteaza pentru o suflata cu motor securizata in sistem tip rucsac, care va fi mai putin obositor daca va trebui sa il ghidezi mai mult de o ora prin toata gradina. Cele care dispun in spate de un acumulator, vor distribui eficient greutatea, fiind si mult mai ergonomice.

Aspirarea frunzelor

Functia de aspirare este prezenta doar in cadrul sfulantelor electrice sau cu acumulator. O suflata cu carburant nu permite decat imprastierea frunzelor sau directionarea lor catre un singur punct din curte pentu a forma o gramada. Altfel spus, va trebui sa incarci folosind alte metode resturile acumulate pentru a le transporta. Daca esti o persoana comoda, atunci va trebui sa alegi o varianta care va putea si colecta resturilor folosind saci de depozitare. Fiecare produs din aceasta gama va permite atasarea unui recipient de stocare, avand acelasi rol cu sacul sau cuva de colectare a unui aspirator conventional. Ulterior, va trebui sa golesti sacul.

Functiile de baza ale suflantei de frunze

Suflanta pe care o veti achizitiona trebuie sa permite reglarea intensitatii jetului de aer si a vitezei de aspirare garantand o actionare mai rapida. Daca vrei sa faci economii la combustibil sau energie, sigur ca nu vei vrea sa operezi cu aceeasi viteza. Atunci cand vei colecta o cantitate mai mare de frunze, vei avea nevoie de o putere mai mare. In plus, este mai usor de utilizat un aparat cu aprindere electronica decat unul cu aprindere cu sfoara, regula valabila pentru variantele prevazute cu alimentare pe benzina, fiind considerate de catre cumparatorii drept unele dintre cele mai bune suflante de frunze.

Design suflanta de frunze

In aceasta privinta, sunt mai multe aspecte de luat in considerare pentru a te indrepta catre cea mai buna suflanta de frunze. De pilda, pozitia aerisirii pentru motor, forma manerului, existenta unui maner suplimentar, cureaua pentru umar, forma duzei de aspirare si suflare, volumul de stocare al sacului colector sunt aspecte care fac diferenta. recomadarea noastra este sa alegi un produs ce dispune de fante de aerisire amplaste in spate, opus duzei, caci prin cele laterale turatia motorului se va resimti prin hainele utilizatorului. De asemenea, ar fi indicat sa beneficieze si de un maner cu grip moale, cauciucat, iar anumite modele prezinta un maner principal si altul de control. Daca stii ca poate dura destul de mult sa cureti toata gradina, atunci ti-ar fi de mare folos o curea cu care suflanta manuala se prinde de umar, redistribuind ergonomic greutatea aparatului. Poti gasi doua tipuri de duze – circulare si fante. Daca aparatul vine la pachet cu ambele interschimbabile, atunci cu siguranta ai facut o alegere corecta. In caz contrat, retine ca duza sub forma de fanta e utila pentru directionarea mai precisa a fluxului de aer si a frunzelor, iar cea circulara ofera mai multa putere jetului de aer. Aceasta este intrebuintata cand se doreste desprinderea resturilor lipite de iarba sau sol.

Cele mai bune suflante de frunze

Suflanta Aer & Aspirator Portabil, Goxawee, M7021-N

Vezi detalii si pret

Poate fi folosita atat ca suflanta, cat si ca aspirator. Este foarte ergonomic, flexibil si permite reglarea puterii. Viteza maxima atinsa este de 110000 rotatii pe minut si vine la pachet cu o gama variata de capete.

Suflanta/aspirator pentru frunze cu tocator Gladiator TT-BV3405

Gladiator TT-BV3405

Vezi detalii si pret

Este prevazuta cu un motor in 2 timpi si prezinta combusitbil un amestec de benzina si ulei. Capacitatea rezervorului din dotare este 400 de ml si atinge o viteza de 7500 de rotatii pe minut. Sufla, aspira si toaca frunzele.

Suflanta aspirator pentru gradina Bosch Universal GardenTidy 06008B1000

Bosch Universal GardenTidy 06008B1000

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu un motor de 1800 W si prezinta un cos colector cu volumul de 45 de litri. Debitul aerului atins este de160 l/s, iar viteza aerului este de 285 km/h. Dispune de trei functii ce permit suflarea, aspirarea si tocarea.

Suflanta si aspirator cu tocator pentru frunze Heinner VSAF002

Vezi detalii si pret

Are o putere de 3500 W si inregistreaza o viteza maxima de 15000 rotatii pe minut. Dispune de un rezervor cu capacitatea de 40 de litri si inregistreaza un debit al aerului de 13.2 mc/min.

Suflanta/aspirator gradina, cu tocator Steinhaus PRO-BL3000

Steinhaus PRO-BL3000

Vezi detalii si pret

Dispune de un motor cu puterea de 3000 W, sase trepte de putere si un sac cu capacitatea de 40 de litri. Viteza aerului este de 250 km/h si poate aspira, toca sau sufla frunzele.

Suflanta/aspirator gradina cu tocator EvoTools LB 3000 EPTO

 EvoTools LB 3000 EPTO

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu un motor de 3000  W si dispune de un cos colector de 35 de litir. Viteza maxima atinsa este de 15000 de rotatii pe minut, iar viteza aerului de 270 km/h. Se manevreaza usor, dispune de sistem de conversie cu doua tuburi si beneficiaza de curea de transport.

Suflanta si aspirator de frunze VILLAGER VEBV 3000

VILLAGER VEBV 3000Vezi detalii si pret

Dispune de o putere de 3000 W, volumul colectorului fiind de 45 de litri. Poate sufla si aspira frunzele, inregistrand un flux de aer de 16 mc/min, viteza maxima de suflare fiind de 83 m/s.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *