24 aprilie 2024

Cele mai bune aparate de curatat cu aburi – Recomandari si Ghid complet

1
Esti in cautarea unui aparat de curatat cu aburi bun care sa iti simplifice munca pentru a curata si igieniza mai usor locuinta? O solutie practica si extrem de eficienta se refera la aparatele de curatat cu aburi care au devenit din ce in ce mai populara si in tara noastra. Dar pentru a face o alegere buna care sa ofere randamentul de care aveti nevoie, ar trebui sa cunoasteti cateva detalii despre aceasta gama in vederea realizarii unei achizitii cat mai bune. Prin urmare, va propunem sa ne urmariti in continuare pentru a afla mai multe informatii utile.

Despre puterea aparatului de curatat cu aburi

Puterea se masoara in Wati (W) si este o caracteristica ce ofera informatii referitoare la eficienta produsului. Cu cat aceasta valoare este mai mare, ne putem astepta ca aparatul sa curete mai rapid si mai eficient locuinta. Indiferent de brand-ul sau produsul pe care il consideri potrivit nevoilor tale, ai in vedere puterea nominala. Daca esti in situatia in care locuiesti intr-o locuinta mai putin spatioasa, iar aparatul nu va fi folosit intens, atunci poti opta pentru un model cu o putere de 1000-1500 W. Pe de alta parte, daca de exemplu, calcarul este o problema pentru locuinta ta, atunci trebuie sa cauti un aparat mai puternic. O solutie in acest caz sau daca ai o locuinta mai spatioasa ar fi aparatul cu puterea cuprinsa intre 1600 si 20o0 W. Performantele vor fi mult mai bune, indiferent de tipul murdariei. Indeparteaza fara probleme calcarul, pete uscate si asa  mai departe. De asemenea, trebuie sa stii ca exista si modele cu o putere ce depaseste 2000 W, oferind rezultate net superioare indiferent de tipul murdariei. Actioneaza foarte rapid, sunt extrem de utile si sunt cea mai convenabila solutie din punct de vedere al performantelor daca esti in cautarea unui aparat cu adevarat eficient.

Cantitatea de aburi emisa

In mod evident, cand discutam despre un aparat de curatat cu aburi, este foarte importanta cantitatea de aburi emisa care ne sugereaza in mod direct cat de capabil este aparatul sa curete diverse tipuri de pete sau suprafete. Cu cat aparatul emite mai mult abur, cu atat curatarea va fi mai eficienta si rapida. Acest indicator este exprimat in grame pe minut – g/min. In general, aparatele cu performante modeste vor obtine o cantitate de 60 g/min, cele mai eficiente 70-100 g/min, iar cele cu adevarat performante vor depasi 100 g/min. Asadar, aici depinde foarte mult de necesitatile pe care le aveti, insa ar fi de preferat sa va orientati catre un aparat cat mai bun.

Volumul recipientului de stocare pentru apa

Aparatele de curatat cu aburi sunt prevazute cu recipient unde va fi adaugata apa, iar majoritatea modelelor sunt dotate cu recipiente ce ofera o capacitate de pana la 0.5 litri, ceea inseamna ca vor fi suficiente pentru o suprafata de maxim 40 mp. Sigur ca exista si variante mai spatioase, cu capacitate de 500-1000 ml. Acestea pot curata o suprafata de aproximativ 50 mp fara sa fie necesara reincarcarea sa. In plus, modelele de peste 1 litru pot acoperi chiar si o suprafata de pana la 100 mp. In functie de suprafata locuintei, de zonele din cadrul acesteia ce vor trebui curatate periodic, te vei putea orienta si asupra volumului potrivit. Nu este confortabil daca ai o suprafata mare de curatat sa alimentezi foarte des rezervorul, insa nici nu ai de ce sa alegi un aparat cu rezervor foarte mare daca suprafetele de curatat sunt destul de mici.

Ce suprafete poti curata cu aparatul de curatat cu aburi?

Fara indoiala, multi dintre utilizatori si-au pus intrebarea care sunt suprafetele care pot fi curatate cu un astfel de aparat?. Probabil si in functie de raspunsul  la aceasta intrebare, vei putea analiza daca merita sau nu investitia. Ei bine, un aparat de curatat cu aburi poate fi folosit fara probleme pe suprafata gresiei, faiantei, parchetului sau chiar pe materiale textile. De asemenea, il poti folosi si pentru geamuri, pentru curatarea baii, plitei sau chiar tapiteriei masinii. Aici depinde foarte mult si de functiile si accesoriile din dotare ale aparatului pe care il alegi.

Despre functii si accesorii utile

Si fiindca tot am mentionat putin mai devreme de functii si accesorii, sa vedem de ce aveti nevoie si la acest capitol. In principiu, un aparat de curatat cu aburi eficient, dar si flexibil ar trebui sa dispuna de functia de aspirare care mai intai sa permita strangerea reziduurilor, iar mai apoi curatarea zonei. Functia de reglare a aburului este, deopotriva, foarte importanta pentru a putea adapta jetul de abur in functie de suprafata pe care o ai de curatat si eventual gradul de murdarie. De exemplu, daca discutam despre pete mai dificile pe suprafata plitei sau faiantei, atunci ar fi indicat sa reglezi aburului pentru a fi mai puternic. Pe de alta parte, daca ai de curatat zone de parchet, atunci ar fi bine sa setezi aburul pentru a fi mai slab, astfel incat parchetul sa nu aiba de suferit pe termen lung. O alta functie foarte utila este cea de atentionare in momentul in care rezervorul s-a golit, pentru a preveni astfel deteriorarea produsului. Functia de stergere poate ajuta la indepartarea mai eficienta a prafului, iar streamboost este utila pentru zonele cu murdarie itnensa oferind mai mult abur. In acelasi timp, trebuie sa ai in vedere si cateva accesorii utile carae iti simplifica munca si adapteaza produsul diverselor situatii care pot aparea. Ca atare, ar fi indicat ca produsul ales sa beneficieze de perii si duze pentru curatarae diverselor tipuri de suprafete, dar si zone greu accesibile, racleta pentru indepartarea murdariei intarite, lavetele din microfibra pentru a sterge praful cat mai eficient, fara a il raspandi pe intreaga suprafata. De asemenea, palnia de umplere este is ea utila pentru a realimenta recipientul cu apa mai usor si mai rapid, iar cana de masurat ajuta la adaugarea apei in recipient in cantitatea potrivita.

Cele mai bune aparate de curatat cu aburi

Aparat de curatat cu abur Karcher SC5 EasyFix

Karcher SC5 EasyFix

Vezi detalii si pret

Beneficiaza de o putere de 2200 W si prezinta o presiune a aburului de 4.2 bari. Necesita doar trei minute pentru a se incalzi si pentru a putea fi pus in functiune. Capacitatea rezervorului din dotare este de 1.5 litri. Printre functiile din dotare se numara cea VapoHydro care permite adaugarea apei calde pentru formarea mai rapida a aburului.Cantitatea de abur poate fi reglata in functie de gradul de murdarie. Ca accesorii regasim duza de podea, duza de mana, peria rotunda si alte accesorii utile pentru orice tip de suprafata.

Aparat de curatat cu abur Karcher SC 3

 Karcher SC 3

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1900 W si o presiune de 3.5 bari. Are nevoie de doar jumatate de minut pentru a se incalzi. Este prevazut cu un rezervor cu capacitatea de 1 litru si ofera posibilitatea de a regla cantitatea de abur, sistem de siguranta pentru copii ce blocheaza aparatul pentru a nu putea fi pornit accidental de catre cei mici. Printre acesorii regasim duza pentru podea, duza manuala, peria rotunda si alte accesorii utile care permit aparatului sa curete eficient murdaria de pe podea, armaturi, chiuveta, faianta, geamuri, oglinzi, hota sau zona de gatit. Suprafata maxima este de 75 mp.

Aparat de Curatat cu Abur Polti Vaporetto Smart 40 Mop

Polti Vaporetto Smart 40 Mop

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1800 W si o emisie a aburului de pana la 85 g/min. Necesita 8 minute pentru a se incalzi si pentru a putea fi pus in functiune. Presiunea aburului este de pana la 3.5 bari. Permite reglarea cantitatii de abur, este prevazut cu peria speciala Vaporforce pentru o curatare mai eficienta, accesoriu pentru covoare, laveta lavabila din microfibra, perie mica cu adaptor pentru curatarea zonei ferestrelor, perii mici din nyulon cu actiune abraziva, concentrator de abur, laveta mica cu elastic, dar si palnie pentru alimentare mai usoara.

Aparat de Curatat cu Abur Polti Vaporetto Smart 30 S

Polti Vaporetto Smart 30 S

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1800 si o emisie a aburului de 85 g/min. Are nevoie de 8 minute de incalzire si prezinta o presiune de  pana la 3 bari. Capacitatea rezervorului din dotare este de 1.6 litri. Printre accesoriile cu care produsul vine la pachet se numara peria pentru pardoseala, laveta pentru pardoseala, laveta cu elasic, perii mici de nylon pentru curatare abraziva, adaptor accesorii, perie mica si kit de curatare ferestre, concentrator abur si palnita pentru alimentarea mai usoara a rezervorului cu apa.

Cecotec HydroSteam 2030 Active

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 2000 W si o presiune de 4 bari. Capacitatea rezervorul din dotare este de 75 ml. Dispune de o gama variata de accesorii astfel ca aparatul poate fi folosit in bucatarie, baie sau in dormitoare, curatand eficient orice tip de murdarie. Spala si lustruieste eficient locuinta fara a folosi agenti chimici de curatare, protejand atat sanatatea voastra, cat si mediul inconjurator.

About The Author

1 thought on “Cele mai bune aparate de curatat cu aburi – Recomandari si Ghid complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *