24 mai 2024

Cele mai bune aparate de calcat cu aburi : Cum alegem si care sunt cele mai bune recomandari

0
Printre produsele menite sa ne usureze munca, dar si viata in general, se numara aparatele de calcat cu aburi care pot fi de un real ajutor pentru orice gospodina. Sigur ca nu pe toata lumea relaxeaza activitatea in sine de a calca haine, de aceea, lucrurile devin mai simple, dar si mai placute daca apelezi la produsele potrivite. Sigur ca un aparat de calcat pe verticala nu are ca scop inlocuirea totala a fierului de calcat, de altfel, acest lucru inca nu este posibil, insa poate fi solutia cea mai practica in foarte multe situatii. Este un aparat eficient cat timp este ales corespunzator, va fi folosit corect si pentru articolele potrivite. Dar, mai intai, va propunem sa aflati mai multe informatii utile despre aceasta gama de produse pentru a putea decide ce este mai bine pentru nevoile voastre.

Abur si Temperatura

Un astfel de aparat are la baza aburul care ofera avantaje semnificative spre deosebire de alte produse similare. Concret, aburul are capacitatea de a relaxa tesatura fiind o modalitate buna pentru indepartarea cutelor mici. Mai mult decat atat, dupa calcarea cu abur, hainele capata un aspect proaspat si lucios. In momentul in care alegem un astfel de aparat, trebuie sa avem in vedere puterea si rata aburului general ce vor determina performantele produsului. Este indicat sa optezi pentru un model ce ofera un jet de abur de minim 8 grame pe minut. Sigur ca aceasta valoare este orientativa, fiindca anumite materiale necesita aun jet de abur mult mai puternic pentru indepartarea cutelor mai dificile. Totodata, puteti rezultate cat mai bune, ar trebui ca aparatul sa permita reglarea temperaturii sau a jetului de abur, mai ales, atunci cand vorbim despre tesaturi sensibile.

Design produs

Design-ul produsului face referire, in primul rand, la usurinta in utilizare. Este important ca in timpul utilizarii, modelul pe care il alegeti sa ofere usurinta in manevrare, pentru a va putea face treaba eficient, fara ca mana sa va oboseasca rapid. Aparatul ar trebui sa beneficieze de un maner ergonomic, un design compact, dar mai ales, o greutate cat mai mica fiindca, in fond, acesta este unul dintre cele mai importante criterii care fac ca aparatul sa fie usor de folosit.

Optiuni suplimentare

In principiu, aparatul de calcat cu aburi nu este un aparat foarte complex, astfel ca atunci cand discutam despre optiuni suplimentare ar trebui sa avem in vedere elementele de siguranta si cele de autocuratare. Functia de siguranta se refera la oprirea automata, fiind recomandata atunci cand aparatul este uitat in priza. Timpul in care se va opri automat difera de la un model la altul si poate fi cuprins intre 8 si 15 minute. Pe de alta parte, functia de autocuratare va va ajuta sa tineti mai usor calcarul la distanta. Depunerile de calcar pot aparea prin orificiile prin care iese aburul, ceea ce ar putea duce la alterarea performantelor, dar si la deteriorarea apararului.

Cele mai bune aparate de calcat cu aburi steamer

Aparat de calcat vertical cu abur Tefal Pure Pop DT2024E1

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 1300 W si ofera un debit de abur de 20 grame pe minut. Pune la dispozitie doua trepte de viteza si este prevazut cu un recipient pentru apa cu capacitatea de 0.7 litri. Beneficiaza de functia auto-curatare si anti-calcar. Rezervorul din dotare se poate detasa usor pentru a fi alimentat. Beneficiaza de un design ultra compact fiind ideal si pentru calatorii.

Aparat de calcat vertical Philips Steam&Go GC362/80

Philips Steam&Go GC362/80

Vezi detalii si pret

Este un model de steamer portabil, potrivit atat pentru calcarea pe verticala, cat si pe orizontala. Prezinta o putere de 1300 W si un debit de pana la 24 grame pe minut. Rezervorul din dotare ofera o capacitate de 70 de ml. Aparatul are la baza tehnologia Smart Flow si dispune si de functia de oprire automata. Este prevazut cu perie, manusa de protectie si husa de depozitare termorezistenta.

Aparat de calcat Vertical Daewoo DGS1600C

 Daewoo DGS1600C

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o putere de 1500 W, trei nivele de abur, debitul acestuia ajungand la 60 de grame pe minut. Rezervorul din dotare ofera o capacitate de 0.28 litri, iar talpa produsului este realizata din inox. In doar 30 de secunde de la pornirea aparatului acesta va fi gata de utilizare. Functia de igienizare ajuta la indepartarea bacteriilor si alergenilor din tesatura hainelor.

Cele mai bune aparate de calcat cu aburi

Aparat de calcat vertical cu abur Philips ComfortTouch GC557/30

Philips ComfortTouch GC557/30

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 2000 W si este prevazut cu cinci setari de reglarae a aburului. Rezervorul din dotare ofera o capacitate de 1.8 litri si se poate detasa usor pentru a fi alimentat cu apa. Dispune de functie anti-calcar, dar si sistem de oprire auatomata. Debitul jetului de abur inregistrat este de pana  la 40 de grame pe minut.

Aparat de calcat vertical cu abur Daewoo DGS2000

Daewoo DGS2000

Vezi detalii si pret

Pune la dispozitie o putere de 2000 W si este dotat cu un rezervor de apa cu capacitatea de 2.1 litri. Talpa acestuia este realizata din inox, iar debitul jetului de abur este de 50 de grame pe minut. Are nevoie de doar 35 de secunde pentru a se incalzi si pentru a putea fi pus in functiune. Integreaza si masa de calcat, precum si umeras pentru haine, ceea ce simplifica intreaga munca.

Aparat de călcat vertical Philips GC628/80

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 2200 W si atinge o presiune de pana la 6 bari. Rezervorul de apa se poate detasa pentru a fi alimentat si ofera o capacitate de 200 ml. Placa conica este eficienta pentru indepartarea cutelor dificile. Include tija reglabila si manusa pentru protectie.

Folosirea adecvata a aparatului de calcat cu aburi

  • Asamblare: Dupa ce ai primit produsul, se recomanda studierea atenta a manualului de utilizare. Unele instructiuni iti indica prin desene cum trebuie asamblat aparatul. In orice caz, asamblarea nu este deloc una complicata, insa este important sa nu uiti sa asamblezi rezervorul dupa ce ai adaugat apa. Majoritatea modelelor au fost concepute pentru a fi folosite fie cu apa de la robinet, fie cu apa distilata. Ar fi bine sa eviti sa uzi partile componente in timpul utilizarii aparatului. 
  • Cum folosim aparatul: Atunci cand discutam despre un aparat de calcat cu aburi pe verticala, va trebui sa asezam bluza, tricoul sau camasa pe care o avem de calcat pe un umeras. De asemenea, daca dorim sa calcam perdeaua sau draperia, o putem face foarte usor cand aceasta se afla pe galerie, deci nu trebuie scoasa. Conecteaza aparatul la reteaua de alimentare si porneste-l. Asteapta pana ce aparatul se va incalzi si va fi gata de utilizare. Trece capatul aparatului prin care iese jetul de aburi pe toata suprafata materialului, pana ce cutele au fost indepartate eficient.
  • Dupa utilizare: Indata ce ai terminat, opreste aparatul, scoate-l din priza si asteapta sa se raceasca. Arunca apa ramasa in rezervor si clateste-l pentru a preveni depunerile de calcar. Lasa-l sa se usuce cat mai bine, dupa care il poti depozita in siguranta. In plus, daca aparautl dispune de functie de auto-curatare sau anti-calcar, ar fi bine sa o activezi cel putin o data pe luna.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *