6 octombrie 2024

Cele mai bune aparate de spalat cu presiune : Ghid de cumparaturi si Review

0

Aparatul de spalat cu presiune reprezinta un aparat destinat curatarii diverselor zone sau obiecte din gospodarie. Fie ca iti doresti sa iti speli masina, gradina, pavajele sau fatada casei, un astfel de aparat te poate ajuta extrem de mult si iti poate simplifica munca. Sigur ca pentru a alege un cel mai bun aparat de spalat cu presiune trebuie sa ai in vedere anumite detalii despre care vom discuta pe larg in cadrul acestui material.

Ce tipuri de aparate de spalat cu presiune exista?

Exista doua variante de aparate de spalat cu presiune si anume: aparatele termice si aparatele electrice.

Aparatele de spalat cu presiune termice sunt potrivite indeosebi pentru utilizarea profesionala, avand mai multa presiune si nici nu au nevoie de cablu de alimentare. In plus, variantele care accepta apa calda optimizeaza procesul de curatare al suprafetelor dificile.

Aparatele de spalat cu presiune electrice sunt ideale pentru uz casnic. Sunt mai silentioase decat varianta precedenta, dar si mai usoare. Puterea lor poate varia in intervalul 1100 W si 4000 W.

Putere, Debit si Presiune

aparate de spalat cu presiune bunePuterea, debitul si presiunea aparatulu de spalat cu presiune sunt o serie de indicatori care iti pot oferi informatii pretioase despre performantele celor mai bune aparate de spalat cu presiune.

Presiunea se refera la forta cu care apa este propagata pe suprafata pe care vrei sa o cureti. Cu cat presiunea este mai mare, desigur, cu atat murdaria va fi indepartata mai rapid si mai usor. Un dispozitiv prevazut cu o presiune mare este potrivit pentru suprafete cu vopsea, reziduuri de lipici, graffiti si asa mami departe. Pe de alta parte, exista si suprafete mai pretentioase, cum sunt terasele din lemn, ce nu tolereaza o presiune mare.

Modelele de aparate de spalat cu presiune bune prevazute cu optiunea de reglare a presiunii pot fi folosite pentru orice fel de suprafata. De regula, pentru utilizare ocazionala, o presiune cuprinsa intre 110 si 140 bari este mai mult decat suficienta. Pentru utilizare intensiva, ideal ar fi sa optezi pentru un produs care are o presiune mai mare de 140 de bari.

Debitul de apa face referire la cantitatea de apa pulverizata de aparat si este exprimata in litri pe ora. Cu cat debitul apei este mai mare cu atat curatarea va fi mai rapida si mai usoara. Ca atare, un debit de apa mare poate economisi timp important. Un aparat pe care il folositi ocazional poate avea un debit de 350-400 de litri pe ora. Pentru utilizare regulata poti opta pentru un model cu debit curpins intre 380 si 480 litri pe ora, iar pentru utilizare intensiva poti alege unn model cu un debit de 450-550 litri pe ora.

Puterea reflecta performantele aparatului. In principiu, aceasta este cuprinsa intre 1400 si 1800 W pentru aparatele cu utilizare ocazionala. Pentru utilizare constanta poti alege un model cu putere cuprinsa intre 1600 W si 2000 W, iar pentru utilizare intensiva, puterea trebuie sa fie de cel putin 2000 W.

Materiale utilizate

Aparatul de spalat cu presiune este o investitie pe termen lung, ca atare, trebuie sa iei in considerare si materialele din care a fost realizat, in speta, rezistenta pe care o va avea in timp. In principal, ne intereseaza materialele folosite in realizarea pompei si pistoanelor.

Materialul din care este realizata pompa reprezinta o garantie clara a fiabilitatii si rezistentei produsului. Aceasta poate fi realizata din aluminiu care este un material usor si rezistent la oxidare, alama care este foarte rezistenta sau plastic care, evident, este mai fragil. Referitor la pistoare, acestea pot fi realizate din otel care este indicat pentru utilizarea ocazionala, din otel inoxidabil care ofera o rezistenta excelenta la rugina sau din ceramica ce este, deopotriva, rezistenta.

Manevrare si transport

Sigur ca trebuie sa te asiguri ca aparatul pe care il alegi va fi usor de manevrat si de folosit. Avand in vedere ca este un produs relativ voluminos, a carei greutate poate depasi 10 kg, trebuie sa ai certitudinea ca va fi si usor de manevrat, dar si de transportat.

Ne intereseaza, in general, cat de usor este de manipulat aparatul, cat de simplu va fi de depozitat, dar si lungimea furtunului de inalta presiune, respectiv a cablului de alimentare. In mod cert, din motive de siguranta, ar fi bine sa nu contectezi aparatul la prelungitor.

In ceea ce priveste transportul, daca produsul ales dispune de roti si maner, atunci va fi usor sa il muti dintr-un loc in altul in timpul utilizarii, ceea ce va duce si la o manevrare mai simpla.

Functii si accesorii

Cu certitudine, cu cat accesoriile sunt mai variate, cu atat aparatul va fi mai flexibil si functionalitatea sa va fi mai mare. Exista destul de multe accesorii compatibile cu fiecare dispozitiv, fie standard sau optional.

Cele mai bune aparate de spalat cu presiune dispun de furtun de presiune mai lung sau mai putin lung, o lance si un pistol. Totodata, vei primi in pachet si una sau mai multe duze. Duza cu jet plan ofera un jet mai puternic, cu impact limitat. De regula, producatorii ofera o duza standard cu jet variabil ce permite ajustarea unghiului pentru a putea adapta puterea in funcite de tipul suprafetei pe care o vei curata. Mai mult decat atat, majoritatea aparatelor dispun de jet rotativ sau duza rotativa.

Pe de alta parte, exista si alte accesorii utile precum peria care te poate ajuta sa cureti delicat corpul masinii fara a o zgaria sau kit-ul de desfundare al tevilor. De asemenea, daca dispui de o terasa mare, ti-ar fi util un accesoriu T-racer special creaet pentru a curata eficient astfel de locuri. Gratie celor doua duze flexibile de pe sistemul rotativ, poti curata excelent toate tipurile de suprafete netede.

Variantele de aparate ecologice permit extragerea apei direct de la un colector de apa de ploaie sau un rezervor de retentie. Totodata, acestea ofera posibilitatea utilizatorilor care nu detin o sursa de alimentare cu apa in imediata apropiere sa extraga apa dintr-un recipient sau bazin folosind kit-uld e aspirare.

Unele modele de aparate sunt prevazute si cu rezervor de lichid de curatare ce permite spalarea suprafetelor cu detergent sau un sampon bun.

Cele mai bune aparate de spalat cu presiune 2024

Aparat De Spalat Husqvarna PW 490

Husqvarna PW 490
Este un model prevazut cu presiune foarte mare, cu design robust, construit pentru cele mai dificile sarcini de curatare. Prezinta o presiune maxima de 190 bar si prezinta un recipient cu capacitata de 2.0 litri. Beneficiaza de pistoane cu acoperire ceramica, cap de pompare din alama si furtun de inalta presiune cu intaritura din otel.

Aparat de spalat cu presiune Kaercher K5 Smart Control

APARAT DE SPALAT CU PRESIUNE K 5 SMART CONTROL

Vezi detalii si pret

Prezinta o preisune de pana la 145 de bari si este prevazit cu un debit de 500 de litri pe ora. Poate curata pana la 40 de mp/h. Puterea acestuia este de 2.1 kW si dispune de tehnologii invatoare. Beneficiaza de tehnologia Bluetooth care permite controlarea aparatului chiar si de pe telefonul mobil. Modul Boost adauga mai multa putere pentru curatarea eficienta a murdariei persistente. Este echiapt si cu pistol de pulverizare Smart contrl, lance de pulvertizare Multi Jet 3 in 1, dispozitiv pentru sticlele de detergent, sac moale si filtru fin de apa integrat.

Aparat De Spalat Husqvarna PW 350

Husqvarna PW 350

Este prevazut cu maner Low Force ce activeaza declansatorul cu mai putin efort si mai mult confort. Dispune de motor cu inductie si pompa din metal ce ofera performante excelente, dar si o durata de viata mai lunga produsului. De asemenea, prezinta lance de stropire lunga si include doua duze si pulverizator de spuma.

Aparat de spalat cu presiune Kaercher K4 Power Control

APARAT DE SPALAT CU PRESIUNE K 4 POWER CONTROL

Vezi detalii si pret

Prezinta o presiune de pana la 130 bari si este prevazut cu o putere de 1. kW. Poate curata o suprafata de pana la 30 mp/h. Poate fi controlat de pe telefonul mobil folosind aplicatia Home & Garden. Dispune de sistem Plug’n’Clean pentru detergent, pistol de pulverizare Power control si lanci de pulverizare cu sistem Quick Connect. De asemenea, beneficiaza si de sac moale, maner ergonomic si filtru fin de apa integrat.

Aparat de spalat cu presiune Bosch Universal Aquatak 130

Bosch Universal Aquatak 130

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o putere de 1.7 kW, inregistrand o presiune maxima de 130 de bari. Debitul maxim este de 380 litri pe ora. Este echipat cu duza de inalta presiune pentru detergent, lance, duza 3 in 1, furtun de inalta presiune si filtru de apa. In plus, este usor de depozitat ocupand destul de putin spatiu. Accesoriile pot fi asezate direct pe aparat.

Aparat de spalat cu presiune Steinhaus PRO-HPC20

Steinhaus PRO-HPC20

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 2 kW si o presiune maxima de 150 de bari. Poate atinge un debit de pana la 402 litri pe ora, temperatura maxima fiind de 40 de grade Celsius. Este dotat cu tambur pentru rulare furtun, recipient de detergent, pistol, lance multi-jet, lance turbo, adaptor cupla rapida cu filtru de apa si furtun cu lungimea de 10 metri.

Aparat de spalat cu presiune Steinhaus PRO-HPC18+

Steinhaus PRO-HPC18+

Vezi detalii si pret

Este prevazut cu o putere de 1800 W si prezinta o presiune maxima de 140 de bari. Debitul maxim este de 369 litri pe ora, iar temperatura este de 40 de grade Celsius. Dispune de recipient pentru detergent, pistol, tambur pentru rulare furtun, adaptor cupla rapida cu filtru de apa, furtun cu lungimea de 8 metri, lance pentru locuri greu accesibile si lance multi-jet.

Cum folosesti corect un aparat de spalat cu presiune

top cele mai bune aparate de spalat cu presiune

Aparatul de spalat cu presiune este un dispozitiv indispensabil in orice gospodarie care iti poate simplifica realmente munca. Il poti folosi pentru curatarea a foarte multe suprafete, oferind toata flexibilitatea de care ai nevoie.

  • Curatarea teraselor : trebuie sa stii ca terasele din beton, lemn sau piatra naturala nu este recomandata curatarea cu aparatul de presiune. Insa, daca totusi alegi sa faci acest lucru, atunci opteaza pentr o presiune cat mai mica. De asemenea, pentru terasele prevazute cu gresie sau pavaj, se va folosi o presiune de 100-140 de bari.
  • Curatarea masinii, bicicletei, motocicletei etc : pentru o curatare normala a unui vehicul usor murdar sau murdar, este necesara o presiune de 100 bari. Daca totusi discutam despre murdarie intarita, ai nevoie de o presiune mai mare de 120-140 de bari.
  • Curatarea casei : poti folosi aparatul peontru desfundarea sau curatarea jgheaburilor, iar pentru aceasta ai nevoie de un aparat de peste 120-140 bari. Aceeasi presiune este potrivita si pentru curatarea peretilor, fatadelor si faiantei. Pentru curatarea grilajelor de fier vechi ale portilor, barierelor etc, este nevoie de un aparat mai puternic de peste 140-160 bari. Pentru desfundarea tevilor din bucatarie sau curatarea deseurilor de toaleta, nu este neaparata nevoie de un motor puternic. Daca dopul este format din reziduuri de munca sau gradinarit, in acest caz ai nevoie de un aparat mai puternic. In plus, poti curata si geamurile casei cu un astfel de aparat.
  • Curatarea mobilierului de gradina : poti spala scaunele si mesele de gradina folosind chiar si un aparat electric cu presiune fara fir. Ai in vedere ca modelul pe care il alegi sa dispuna de rezervor aditional pentru a incorpora si lichid de curatare, precum si o perie care sa te scape usor si murdaria mai dificila.
  • Curatarea panourilor solare : panourile solare trebuie curatate regulat, motiv pentru care vei avea nevoie de o lance telescopica, perii rotative, dar si un detergent usor care sa nu atace suprafata. In plus, pentru evita depunerile de calcar, asigura-te ca apa folosita nu este prea calcaroasa.
  • Curatarea piscinei : indata ce ai golit piscina, cea mai rapida metoda de curarate a bazinului este aparatul de spalat cu presune. Fie ca este acoperita cu faianta sau beton, poti folosi in siguranta acest aparat.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *