12 septembrie 2024

Cele mai bune motocoase electrice | Ghid de alegere si Opinii

0

Motocoasa electrica este un dispozitiv special cu ajutorul caruia va puteti infrumuseta foarte usor si fara efort gradina. Fie ca sunteti incepator sau aveti deja experienta, un astfel de dispozitiv poate fi la indemana oricui. Dar pentru ca nu este usor sa alegeti cea mai buna motocoasa electrica, noi va venim in ajutor si va vom ghida pas cu pas pentru a descoperi care este produsul care vi se potriveste cel mai bine. Prin urmare, va propunem sa urmariti materialul pe care l-am pregatit pentru a afla mai multe informatii utile.

Cele mai bune motocoase electrice 2024

Coasa pe acumulator pentru gazon/iarba Einhell Po Wer X-Change GC-CT 18/24 Li P

Einhell Po Wer X-Change GC-CT 18/24 Li P

Vezi detalii si pret

Este un model prevazut cu acumulator ce dispune de maner bucla si taiere cu lama. Ofera o autonomie de pana la 40 de minute si atinge o viteza maxima de 8500 de rotatii pe minut. Latimea de taiere este de 24 de cm si dispune de 20 de cutite.

Coasa electrica Einhell PXC AGILLO

Coasa Einhell PXC AGILLO

Vezi detalii si pret

Este echipat cu motor fara perii, iar pentru ca este amplasat in partea din fata asigura o transformare excelenta a puterii si echilibrului greutatii. Prezinta control electronic al vitezei si maner twinreglabil universal. Arborele divizat ajuta la transportul usor, dar si spatiu de stocare redus. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 6400 de rotatii pe minut.

Coasa electrica pe acumulator Einhell PXC GC-CT 18/24 Li

Einhell PXC GC-CT 18/24 Li

Vezi detalii si pret

Functioneaza pe bza de acumulator Li-Ion de 2000 mAh si ofera o autonomie de 55 de minute. Prezinta maner lung telescopic, 20 de lame din plastic si aparatoare de flori. Poate atinge o viteza de pana la 8500 rotatii pe minut.

Coasa electrica Bosch ART 24

Bosch ART 24

Vezi detalii si pret

Permite reglarea inaltimii cu un singur clic, manerul secundar poate fi si el reglat, si este un dispozitiv mic si usor de manevrat. Dispune de fir dublu pentu performanta de taiere optimizata si cadru de protectie pentru plante. Atinge o viteza maxima de 12000 rotatii pe minut.

Cum alegem cea mai buna motocoasa electrica?

Pentru a alege cea mai buna motocoasa electrica ce va asigura performante constante in timp, dar si o buna rezistenta, va trebui sa aveti in vedere cateva aspecte generale. Sigur ca puteti lua in considerare in egala masura recomandarile facute anterior, cu siguranta, nu veti da gres.

cele mai bune coase electrice

Despre alimentarea motocoasei electrice

Din punct de vedere al alimentarii, exista doua variante: motocoasele alimentele la priza si motocoasele dotate cu acumulator.

Motocoasele electrice alimnetate la o sursa de curent ofera o putere constanta si pot fi utilizate timp indelungat, fara intrerupere. Insa, acestea ofera o flexibilitate ai scazuta decat cealalta categorie, pentru ca sunteti conditionati de lungimea firului de la prelungitor.

Motocoasele electrice cu acumulator sunt o varianta buna pentru cei ce folosesc ocazional, ofera libertate in miscare si usurinta in manevrare. Dar inainte de achizitie, trebuie sa verificati autonomia bateriei pentru a vedea care este timpul de functionare pe care il poate asigura. Este important sa puteti tunde in tot acest timp intreg gazonul, fara intrerupere. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca in cazul lor puterea variaza in functie de nivelul de energie stocat in acumulator.

Putere

Puterea reprezinta un alt indicator foarte important de analizat. Daca optati pentru un model cu putere mare, atuomat acesta va inregistra un numar mai mare de rotatii pe minut, iar activitatea se va desfasura mai rapid.

O motocoasa eficienta care va face fata unei suprafete de pana la 50 m va avea o putere de 500 W. Daca gradina masoara intre 51-100 m, atunci orientati-va catre un aparat cu putere de 1000 W.

Mecanism de taiere

Sigur ca performantele aparatului au legatura cu mecanismul de taiere, putand fi de mai multe tipuri: cu fir de naylon, lama frontala si mixt.

Motocoasele cu fir de nylon au capacitatea de a finisa foarte frumos gazonul si sunt frecvent intalnite pentru tunderea ierbii. Nu fac fata, insa, la zona cu tulpini sau radacini.

Motocoasele cu lama sau disc sunt mai rezistente si pot face fata cu succes unei curti pline de buruieni sau radacini. Conform recomandarilor, multi aleg variante cu sisteme mixte de taiere, putand fi utilizate atat pentru gazon, cat si pentru arbusti sau radacini. In plus, este foarte important si diametrul discului, caci cu cat este mai mare, cu atat poti taia o suprafata mai mare de iarba dintr-o singura miscare.

Tip Maner

Ca mod de utilizare, pentru a fi cat mai confortabil, va trebui sa optati pentru un model cu maner telescopic, pe care sa il puteti regla pe inaltime. Unul tip bucla permite manvrarea facila a dispozitivului, motiv pentru care veti putea taia fara probleme si in jurul obstacolelor sau in lateral.

Cel similar cu al unei biciclete alcatuit din doua parti permite miscarea motocoasei in forma de semicerc, putand astfel tunde suprafete mai mari dintr-o singura miscare. Pentru o buna aderenta, manerul trebuie acoperit cu material cauciucat, pentru a nu aluneca atunci cand mana transpira.

Functii & Accesorii motocoasa electrica

Pentru a putea taia iarba si in zone cu acces mai dificil si suprafata neregulata, precum zona de sub terasa, in jurul copacilor ori intre arbusti, ar fi bine sa optati pentru un model ce permite reglarea unghiului de taiere.

Referitor la modul de pornire, ideal ar fi ca aceasta sa porneasca automat. Pentru punerea in functiune, apasati doar un buton. Pe de alta parte, modelele manuale, implica un efort mai mare, fiindca va trebui sa trageti de un cablu.

Pentru a obtine o lungime egala a ierbii, optati pentru un model cu roata sub taietor. Acesta sustine greutatea motocoasei si mentine o inaltime constanta de taiere. Un dispozitiv cu cap rotativ permite taierea si in pozitie verticala, nu doar orizontala, fiind o solutie excelenta si pentru arbustii inalti.

In plus, asigurati-va ca dispune si de ham sau curea, fiindca un astfel de accesoriu va va ajuta sa nu suprasolicitati musculatura bratelor. Dispozitivul va putea fi fixat pe intreg corpul.

Intrebari frecvente despre motocoasele electrice

  • Ce ar fi bine sa aleg – motocoasa pe benzina sau cea electrica?

Pentru suprafete mici unde nu este nevoie de o putere mare, puteti opta pentru o varianta electrica cu disc. Aceasta poate fi folosita si pentru vegetatia mai deasa, compusa din radacini si buruieni, dar si pentru tunderea ierbii. Daca aveti nevoie de un produs pentru lucrari ample si suprafete ce depasesc 1000 de mp, ar fi bine sa va orientati catre un model pe benzina.

  • Este convenabila o motocoasa electrica la curte?

Sigur ca da. O motocoasa electica va ajuta sa intretineti gazonul mai usor, fiindca il veti putea tunde constant. Daca aveti o curte de dimensiuni mici-medii, este varianta ideala.

  • Ce suprafata pot cosi cu o motocoasa electrica?

Pentru a verifica care este suprafata pe care o poate cosi utilizand o motocoasa electrica cu disc sau cu fir este foarte importanta puterea motorului despre care am discutat anterior.

  • Cum schimb firul la motocoasa electrica?

Dupa un anumit timp trebuie sa schimbati firul de cosire, fiindca se va consuma cu timpul. Daca nu stiti cum sa faceti acest lucru, urmati pasii urmatori:

    • Demontare si asamblare tambur – indepartati tamburul. Amplasati o surublenita in orificiul din lateral, defiletand tamburul. Dupa aceea, indepartati capacul tamburului, apasand pe cele doua cleme amplasate in directii diametral opus pe carcasa. Acestea au rolul de a mentine dispozitivul in pozitia inchis. Scoateti rola, inlaturati firul ramas si aruncati pentru ca nu mai poate fi refolosit.
    • Montare fir – taiati un fir de aproximativ 10 metri si indoiti-l pe jumatate. Bucla formata se ataseaza de orificiul special. Dupa aceea, cele doua fire formate se ruleaza pe cele doua canape, in sensul acelor de ceasornic avand grija ca acestea sa fie suficient de stranse ca sa nu se desfaca. De regula, directia de rulare este indicata si pe rola. In final, capetele se trec prin cele doua decupaje din exterior, care se afla diametral opus.
    • Asamblare si montare tambur – in final, asezati rola in interior, ambele capetele celor doua fiind fiind pozitionate in dreptul bucsilor de ghidare ale carcasei. Detasati cele doua capete de fir prin cele doua bucse de ghidare si puneti capacul tamburului. In final, trageti de cele doua fire pentru a va asigurati ca le-ati montat corect. Nu trebuie sa aiba o lungime mai mare de 15 cm in exterior, iar daca sunt mai lungi, va trebui sa le taiati. Infiletati tamburul la motocoasa utilizand surubelnite, iar mai apoi va puteti apuca de treaba.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *