12 septembrie 2024

Cele mai bune fierastraie electrice | Ghid de alegere si Pareri

0

Sunteti in cautarea unor fierastraie electrice bune si nu v-ati putut decide asupra unui model inca? In articolul de fata va vom prezenta cele mai importante informatii de care sa tineti cont pentru a alege cel mai bune fierastrau electric cu lant. Astfel, va invitam sa urmariti in continuare materialul pe care l-am pregatit si sa descoperiti, desigur, si topul celor mai bune fierastraie electrice ale momentului!

Cele mai bune fierastraie electrice

Ferastrau circular cu masa Einhell TC-TS 2025/2 U

Einhell TC-TS 2025/2 U

Vezi detalii si pret

Este un model circular ce poate lucra cu lemnul, avand o putere de 1800 W. Poate atinge o viteza maxima de 5000 de rotatii pe minut, unghiul de taiere fiind de 45 de grade. Diametrul discului este de 25 de cm, iar diametrul de prindere de 3 cm. Dimensiunile mesei sunt de 56.3 x 58.3 cm.

Fierastrau circular cu masa GTK 2000 A Guede GUDE55605

GTK 2000 A Guede GUDE55605

Vezi detalii si pret

Masa este realizata din aluminiu si permite reglarea continua a inaltimii lamei. Motorul are o putere de 2000 W si atinge o viteza de pana la 4800 rotatii pe minut. Adancimea de taiere a lemnului este de 7.2 cm. Prezinta instrument de indepartare a aschiilor, suporti pentru depozitarae accesoriilor si carcasa din otel acoperit cu pulbere.

Fierastrau circular Bosch PKS 55

Bosch PKS 55

Vezi detalii si pret

Este un model circular care poate taia lemn. Prezinta o putere de 1200 W si atinge o viteza maxima de 5600 de rotatii pe minut. Adancimea de taiere in lemn este de 5.5 cm, iar adancimea de taiere diagonala de 3.8 cm. Discul din dotare prezinta un diametru de 16 cm.

Fierastrau circular de mana Makita HS6601

Makita HS6601

Vezi detalii si pret

Este un model circular ce poate lucra cu lemn, avand o putate de 1010 W si o viteza maxima de 5200 rotatii pe minut. Adancimea de taiere este de 5.45 cm, iar adancimea de taiere in diagonala de 3.75 cm. Diametrul discului este de 16.5 cm.

Fierastrau pendular Bosch PST 800 PEL

Bosch PST 800 PEL

Vezi detalii si pret

Este un model tip pendular cu taiere oscilanta ce poate procesa lemul si metalul. Prezinta o putere de 530 W si atinge o viteza maxima de 3000 de rotatii pe minut. Adancimea maxima de taiere in lemn este de 8 cm, iar otel 0.5 cm. Prezinta Softgrip, CutContrl, SDS, Low Vibration, reglarea suflarii aerului si pendulare. Pachetul include 10 panze, protectie impotriva ruperii aschiilor, valiza profesionala din material plastic, cut control, dispozitiv panze fferastrau si aparatoare picioare.

Fierastrau circular Procraft KR200

FIERASTRAU CIRCULAR PROCRAFT KR2000

Vezi detalii si pret

Este un model circular cu motor bobinat cu cupru si bine izolat, pentru taierea lemnului si a tuturor variatunilor lemnoase utilziare in cosntructii. Are o putere de 2000 W si atinge o viteza maxima de 5000 de rotatii pe minut. Adancimea de taiere este de 6.2 cm, iar pe diagonala de 4.5 cm.

Fierastrau sabie Einhell Power-X-Change

Einhell Power-X-Change

Vezi detalii si pret

Este un model sabie cu taiere oscilanta ce functioneaza pe baza de acumulator, putand taia lemn si metal. Atinge o viteza maxima de 2600 de rotatii pe minut, adancimea de taiere in lemn fiind de 10 cm, iar in otel de 0.6 cm. Prezinta maner softgrip, dispozitiv de ghidare, reglare rapida a unghiului de taiere si sistem de reducere a vibratiilor.

Fierastrau pendular Bosch PST 670

 Bosch PST 670

Vezi detalii si pret

Este tip pendular cu taiere oscilanta cu care puteti taia lemn si metal. Are o putere de 500 W si o viteza maxima de 3100 de rotatii pe minut. Adancimea maxima de taiere in lemn este de 6.7 cm, iar in otel 0.3 cm. Printre functiile din dotare se numara Softgripm functia de suflare, sistemul de prindere SDS si sistemul de contrabalansare pentru vibratii reduse. Pachetul include fierastraul pendular, geanta din plastic, patru panze si cinci protectii impotriva ruperii aschiilor.

Cum alegem cel mai bun fierastrau electric

Ce tipuri de fierastraie electrice exista?

Este important pentru inceput sa cunoasteti care sunt principalele categorii, fiecare avand propriul principiu de functionare ceea ce il face indicat pentru o anumita sarcina.

  • Fierastraie circulare – se axeaza pe un disc rotativ ce taie din bucatile de lemn. Pot fi mobile, ori manuale daca le tineti in mana si le coordonati, sau cu banc, adica fixe, pe o masa spciala, insa va trebui sa impingeti lemnul pe sub lama.
  • Fierastraie pendulare/verticale – utilizeaza o panza ce se misca in sus si in jos, ce va taia fin si precis bucatile de material, spre deosebire de modelele circulare.
  • Drujbele – au in loc de lama un lant cu cate un tais mic pe fiecare veriga, rotindu-se pe un suport lung ce le permite sa taie si bucati mai groase de material. In plus, pe acelasi principiu functioneaza si  multe fierastraie pentru oase, in macelarii.

Despre motor si lame

In ceea ce priveste motorul, ne intereseaza in mod special puterea acestuia care este exprimata in Watti. In funcite de tipul aparatului, gasim modele cu motoare sub 300 W pana la mai mult de 2500 W. Sarcinile si capacitatea dispozitivului sunt direct proportionale cu puterea.

Pe de alta parte, daca sunteti in cautarea unor fierastraie electrice bune, ar tebui sa luati in calcul si turatia/oscilatiile lamei. La variantele circulare, cu cat este mai mic discul, cu atat va fi mai mare viteza. La variantele pendulare, viteze cat mai mari sunt de preferat, in functie de materialul in care lucrati.

Referitor la lamele aparatului, pe langa viteza, ar fi bine sa luati in considerare si adancimea de lucru, respectiv cat de gros poate fi materialul in care taiati, de la cativa cm la fierastraul circular, pana la 40 de cm in cazul drujbei heavy-duty, dar si grosimea lamei. De pilda, la modelele pendulare, o lama mai fina poate oferi mai multa precizie.

Accesorii

La unele modele puteti gasi masa de lucru, in timp ce alte variante includ seturi de panze, scuturi pentru rumegus, manusi de cauciuc pentru manevrarea sigura a aparatului, respectiv ochelari de proectie.

Acestea sunt excelente pentru persoanele incepatoare, in timp ce profesionistii stiu exact ce vor de la un astfel de aparat si uneori chiar opteaza pentru achizitionarea separata a elementelor.

Materiale de lucru

In principiu, la toate modelele de fierastraie electrice sunt mentionate toate materialele pentru care sunt destinate aparatele respective.

De pilda, puteti gasi dispozitive multi-purpose care pot taia in lemn, metal si plastic ori chiar piatra sau variante axate exclusiv pe un singur material, cum ar fi drujba de taiat crengi de copac, avand in vedere design-ul taisului sau puterea motorului.

Daca nu respectati indicatiile producatorilor, aparatul ar putea sa nu fie atat de eficient precum va asteptati sau chiar sa se deterioreze rapid.

Producatori

Puteti lua in calcul si producatorul dispozitivului, iar printre cei mai populari sunt Bosch, Makita, DeWalt si Steinhaus. Exista si brand-uri mai putin cunoscute, dar cu produse bune cum ar fi Blade Alpin, Buk, Baikal Russia sau Altai.

Alegerea produsului potrivit depinde de nevoile pe care le aveti, dar si de produs. Spre exemplu, puteti gasi un Bosch entry-level care sa fie mai slab decat alt model de dispozitiv de la un brand mai putin cunoscut. Merita sa fie si marca un reper, dar nu un factor decizional. Analizati produsul din perspectiva specificatiilor corelandu-le cu nevoile voastre.

Intrebari frecvente despre fierastraie electrice

  • La ce pot folosi un fierastrau electric pentru oase?

Un fierastrau electric de mana pentru oase este util macelarilor, in primul rand, pentru a transa carnea de porc, vita sau cal.

  • Pot gasi si cumpara online un fierastrau electric pentru oase de uz casnic?

Bineinteles. Sunt o multitudine de variante de fierastraie electrice pentru oase pe internet pe care le puteti folosi fara probleme si acasa.

  • Pot folosi fierastraul electric pentru caramida?

Asa cum spuneam anterior, producatorii specifica pentru fiecare model tipul materialelor pentru care poate fi folosit produsul in cauza. Exista si variante care pot taia si caramida, BCA, insa trebuie sa verificati acest aspect.

  • Exista variante de fierastraie electrice si pentru metal?

Desigur. Exista o multime de modele circulare si oscilante cu care puteti taia si metalul. Sigur ca grosimea metalului va fi mai mmica decat cea a lemnului, e de la sine inteles.

Utilizarea corecta si sigura a fierastraului electric

Indiferent de scopul pentru care achizitionati un fierastrau electric, se impun o serie de masuri de precautie si siguranta despre care vom discuta in continuare.

  • Masura pentru utilizarea optima a fierastraielor electrice sau pe ardere. Elementul comun tuturor tipurilor de fierastraie este taisul. Regula este simpla: feriti-va de el! Impingeti bucatile de material cu bete speciale, cu manere de control si folositi manusi. Daca utilizati fierastrau de oase sau drujba fiti atenti sa nu sara aschii in ochi, deci purtati ochelari de protectie. Nu permiteti copiilor sau altor persoane sa stea prin preajma in timp ce va faceti treaba.
  • Masuri generale sculelor motorizate electrice, aplicabile fierastraielor. Pentru prevenirea electrocutarii, verificati cablurile si prizele inainte de a incepe treaba. Orice cablu ros sau care nu se afla in conditie prea buna, trebuie inlocuit. Evitati repararea cu benzi adezive. Scurt-circuitele ori alte probleme de natura electrica pot provoca incendii. Pentru a preveni neplaceri, eliminati substantele inflamabile sau cele care ard usor. Ar fi util si un extinctor in imediata apropiere.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *