15 iulie 2024

Cele mai bune mixere de mana : Top recomandari si Sfaturi de cumparare

0

Mixerul de mana face parte din seria electrocasnicelor care nu au cum sa lipseasca din  nicio bucatarie. Practic, este esentiala prezenta pentru multe activitati culinare, de aceea, trebuie sa alegem un produs bun, suficient de puternic, dar si rezistent. Avand in vedere ca un astfel de aparat ne ajuta foarte mult in bucatarie, preluand o buna parte din sarcini, merita sa ii acordam atentia cuvenita pentru a face o alegere pe masura.

Cu toate ca spre deosebire de mixerele cu bol, cele de mana necesita un oarecare efort din partea utilizatorului, totusi nu ne putem lipsi de el. In plus, reprezinta o varianta foarte accesibila oricarui buget, ce se depoziteaza usor si putem apela oricand la el foarte rapid.

Ce tipuri de mixere de mana exista?

In primul rand, trebuie sa cunosti tipologiile existente de mixere, in functie de mai multe criterii. Probabil, cele mai multe persoane se gandesc la mixerul clasic prevazut cu doua paletele rotative ce se intrepatrund, fara a se atinge, insa partea interesanta este ca exista si variante de mixere ce vin la pachet cu un bol. Variantele clasice pot fi folosite in orice vas, nu ocupa mult spatiu de depozitare si nu sunt grele. Cele prevazute cu bol sunt mai voluminoase si mai grele, insa este de la sine inteles de ce. Totodata, ultima categorie este potrivita pentru procesarea unor cantitati mai mari de ingrediente pentru a realiza prajituri, pizza, paine etc.

Fiindca se detaseaza, acestea sunt formate dintr-o baza pe care se fixeaza vasul, dar si capul aparatului, iar aici se vor monta cele doua teluri ce vor ajuta la procesarea ingredientelor.

Puterea mixerelor de mana

Puterea produsului este exprimata in watti (W), iar pentru ca aparatul sa poata face fata cu succes unor sarcini de baza cum ar fi amestecarea aluaturilor usoare, cum ar fi cel de clatite, a glazurii, piureurilor etc, va puteti orienta catre un model cu puterea de 300-500 W.

Insa,  daca doriti sa preparati contituri mai grele cum ar fi sa bateti albusuri, sa pregatiti aluaturi si diverse prajituri, atunci ar fi bine sa va orientati catre un model mai puternic.

Trepte de viteza

Este important ca mixerul sa dispuna de mai multe trepte de viteza, pentru a putea adapta puterea in functie de continut. Sunt retete care necesita o viteza de mixare mai mica, dar si retete care au nevoie de o viteza mai mare pentru o procesare mai rapida.

Majoritatea modelelor existente pe piata dispun de cel putin trepte de viteza, iar cu cat sunt mai multe cu atat este mai bine. Va ofera mai multa flexibilitate, scurteaza timpul ce procesare a continutului si va ajuta in echilibrarea consistentei compozitiei.

Atunci cand aveti de pregatit un continut cu multa faina si nu ati dori sa se imprastie pe blatul de lucru, veti folosi o viteza inferioara sau chiar pentru buna omogenizare a aluatului. Pentru a bate frisca, albusurile, galbenusurile de ou, puteti selecta viteze superioare.

In plus, multe modele dispun si de butonul Turbo care intensifica activitatea aparatului pentru momentele in care va grabiti. Intensificand activitatea acestuia, veti putea obtine continutul dorit mai rapid, scurtand durata de preparare.

Care sunt principalele accesorii de care dispune?

In general, toate mixerele de mana sunt echipate cu palete de amestecare si batere, rolul sau fiind unul bine definit. Cele mai performante variante dispun si de doua teluri de framanatare care va vor ajuta sa obtineti un aluat bine framantat, ceea ce va va scuti de un efortin plus, de accesoriu pentru blender util in pasarea alimentelor si chiar vase gradate speciale pentru a aproxima cat mai bine cantitatea ingredientelor.

Pe de alta parte, este foarte importanta si calitatea accesoriilor, nu doar numarul lor. Prin urmare, va trebui sa va orientati catre modele care dispun de palete realizate din inox, fiindca acest material rezista cel mai bine la numarul mare de rotatii in contact cu diversi compusi chimici.

Top 5 cele mai bune mixere de mana

Mixer de mana BOSCH MFQ4080

 BOSCH MFQ4080

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 500 W si pune la dispozitie 5 trepte de putere alaturi de functia Turbo. Este prevazut cu tocator, doua teluri, pasator, bol gradat si doua carlige de framantare.

Mixer de mana Bosch MFQ36440

Bosch MFQ36440

Vezi detalii si pret

Detine o putere de 450 W si ofera 5 trepte de viteza alaturi de functia Turbo. Este prevazut cu doua teluri, pasator, bol gradat si doua carlige de framantare.

Mixer de mana Russell Hobbs Retro Ribbon Red 25200-56

Russell Hobbs Retro Ribbon Red 25200-56

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 500 W si ofera 4 trepte de viteza, dar si functia Turbo. Este prevazut cu doua carlige pentru aluat si doua palete de amestecare.

Mixer de mana TEFAL Prep’Mix HT450B38

TEFAL Prep'Mix HT450B38

Vezi detalii si pret

Detine o putere de 450 W si pune la dispozitie 5 trepte de viteza impreuna cu functia Turbo. Este echipat cu doua teluri si doua carlige pentru framantare, amestecare si mixare.

Mixer de mana Electrolux EHM3300

Electrolux EHM3300

Vezi detalii si pret

Prezinta o putere de 450 W si  ofera 5 trepte de viteza impreuna cu functia Turbo. Este echipat cu doua teluri si doua carlige de framantare pentru amestecare, mixare si framantare.

 

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *