6 octombrie 2024

Cele mai bune scaune de birou | Recomandari si Top Produse

0

Cand ore in sir ti le petreci la birou, ai nevoie de un scaun de birou bun care iti ofere o pozitie corecta si un confort sporit. Sanatatea ta poate depinde de scaunul de birou unde iti petreci cel mai mult din timp, de aceea, este foarte important sa fii informat atunci cand alegi un astfel de produs. Chiar daca pe piata poti gasi numeroase modele de scaune de birou, cu toate acestea, nu toate modelele sunt ergonomice si potrivite pentru a iti asigura o pozitie confortabila. Multe dintre ele iti pot crea un real disconfort si iti pot provoca probleme la nivelul spatelui. Iata ce trebuie sa stii si cum trebuie sa alegi cel mai bun scaun de birou:

Ce tipuri de scaune de birou exista?

In primul rand, este foarte important sa stii ca pe piata exista mai multe tipuri de scaune de birou ce vn la pachet cu avantaje si dezavantaje. Care sunt acelea, veti vedea indata!

  • Scaunele de birou directoriale – sunt preferate in randul cumpratorilor caci ofera o pozitie ergonomica, nu provoaca dureri de spate, gat sau maini chiar si daca petreci foarte multe ori in sir la birou. Ele sunt, de regula, mai voluminoase, permit reglarea inaltimii si vin la pachet cu tot felul de insertii ce sporesc confortul utilizatorului. Acestea sunt prevazute la baza cu roti.
  • Scaunele de birou clasice – sunt cele cu patru picioare si un spatar, cele mai simple modele. Sunt o varianta practica pentru persoanele care nu petrec mult timp la birou si nu sunt dispusi sa investeasca intr-un model superior.
  • Scaunele de birou taburete – sunt, de regula, o alternativa preferata de catre cei ce nu dispun de prea mult spatiu, constituind si o varianta accesibila din punct de vedere financiar.
  • Scaunele de birou neconventionale – acestea sunt mai ciudate si le gasim sub forma de mingii de dimensiuni mari pe post de scaune, fotolii cu forme diferite si asa mai departe. Acestea pot fi o varianta placuta pentru a te relaxa, insa nu si pentru a lucra ore in sir la birou.
  • Scaunele de birou extensibile – sunt o optiune buna pentru cei care au un birou mare si vor sa instaleze un scaun care sa ii ajute sa se relaxeze in pauze.

Ce material aleg?

Un scaun de birou bun este format din doua parti – sezut cu sau fara spatar si cadru, picioarele ori baza.

In partea de sus a scaunului, putem gasi mai multe tipuri de materiale, dupa cum urmeaza:

  • Pielea naturala – ce ofera o rezistenta excelenta in timp si un aer deosebit. Este un material mai gros decat pielea artificiala, insa poate fi destul de costisitoare.
  • Pielea ecologica – sau pielea artificiala o gasim cel mai frecvent la scuanele directoriale de birou. Vine cu finisaje atent realizate si se curata usor. Nu ofera aceeasi rezistenta ca cea naturala, insa este o optiune buna de luat in considerare.
  • Textile – este varianta cea mai inspirata vara fiindca nu transpiri in ele. Pot avea culori si modele diferite, design atractiv si sunt accesibile ca pret. Pe de alta parte, spre deosebire de piele, pot fi mai greu de curatat.
  • Mesh – este varianta optima pentru cei care nu vor sa aiba probelme cu transpiratia caci este un material ce se ventileaza usor. Ofera confort, durabilitate si intretinere facila.

Mai rar, poti gasi si variante din lemn, plastic sau ratan, insa fiind materiale dure nu vor oferi confort pe termen lung. Pe de alta parte, sunt rezistente, pot fi gasite in diverse culori snu sunt foarte scumpe.

iIn partea de jos, in zona cadrului, bazei sau picioarelor se folosesc materiale dure si rezistente cum ar fi otelul, plasticul dur sau lemnul. Trebuie alese cu grija, fiindca datorita lor produsul poate sustine un numar mai mare sau mai mic de kilograme, influentand si durata de viata a produsului.

Design

Sigur ca nici design-ul nu este un aspect de neglijat de aceea ar fi bine sa tii cont si de e. In primul rand, este vorab despre culoare, iar cel mai probabil, o vei alege astfel incat sa fie in concordanta cu intreg spatiul unde va fi amplasat. Pentru un efect de loc cald si stil minimalist, cea mai inspirata alegere ar putea fi scaunele deschise la culoare. Daca doresti un model clasic, cel negru se va integra cu usurinta. Pe de alta parte, poti gsi pe piata si nuante mai vii precum rosu, galben, albastru, violet si asa mai departe. Totul depinde de gusturi!

Forma este un alt detaliu care face diferenta, iar cel mai adesea ne raportam la spatarul produsului. Daca acesta este drepet, ar putea fi incomod pentru cei care stau ore in sir la birou. Cele mai indicate sunt cele curbate.

Caracteristici esentiale

Sigur ca mai sunt si alte detalii care fac diferenta intre un scaun confortabil si unul care iti poate crea probleme, de aceea, urmareste in continuare si celelalte aspecte de care trebuie sa tii cont:

  • Posibilitatea reglarii inaltimii este foarte importanta fiindca pozitia ideala este cea cu spatele drepet si talpile pe sol. In plus, aceasta va trebui reglata si in functie de inaltimea biroului.
  • Rotile sunt necesare fiindca permit deplasarea pe distante mici fara sa mai fie nevoie sa te ridici de pe scaun de fiecare data cand ai nevoie de ceva.
  • Manerele ajuta la sustinerea mainilor, iar lipsa lor poate pune mai multa presiune pe aceasta zona.
  • Tetiera asigura confort la nivelul gatelui, cu atat mai mult daca prezinti dureri in aceasta zona, este musai ca scaunul pe care il cumperi sa dispusa si de aceasta componenta.
  • Functia de rotire permite rasucirea in diverse unghiuri fara a iti solicita coloana sau fara sa fie nevoie sa te ridici de pe scaun.
  • Balansarea permite relaxarea in micile pauze.
  • Functia de masaj este prezenta la mai putine modele, insa te poate ajuta sa iti relaxezi muschii si sa scapi de tensiunea acumulata la nivelul lor.
  • Extensibilitatea este eficienta tot in scopul relaxarii si este ideala pentru cei care petrec timp la birou de dimneata pana seara.

Greutate sustinuta

Nu scapa din verdere sa verifici nici greutatea maxima pe care o poate sustine un anumit produs. Acest aspect ese esential pentru persoane a caror greutate depaseste 90-100 de kg fiindca trebuie sa va asigurati ca produsul pentru care optati va poate sustine.

Cele mai bune scaune de birou

Scaun Directorial Hm Carlos

Scaun Directorial Hm Carlos

Vezi detalii si pret

Este un scaun robust cu spatar inalt si suport lombar, brate ramforsate tapitate cu piele si baza solida din polipropilena. Este potrivit pentru persoane cu greutati de pana la 136 de kg.

Scaun birou Kring Foster, Swede

Scaun birou Kring Foster, Swede

Vezi detalii si pret

Este un model ergonomic cu spatar inalt si curbat impreuna cu perne moi. Este tapitat cu piele ecologica de calitate si ofera un bun suport intregului corp.

Scaun birou Kring Lund

Scaun birou kring Lund

Vezi detalii si pret

Este un model tapitati cu material textil ce dispune de spatar ajustabil, inaltime reglabila si suport pentru picioare. Poate sustine o greutate impresionanta de pana la 150 de kg.

Scaun de birou erognomic Freeman

Scaun de birou ergonomic, tapitat cu stofa Freeman Negru / Gri

Vezi detalii si pret

Prezinta constructie ergonomica si suport lombar, spatarul se poate regla pentru mai mult confort. Dispune de suport pentru picioare si reglaj TILT. Poate sustine o greutate de pana la 100 de kg.

Scaun directorial ergonomic Kring Bokai

Scaun directorial ergonomic Kring Bokai

Vezi detalii si pret

Est eun model reglabil pe inaltime, prevazut cu tapterie din piele ecologica. Poate sustine o greutate de pana la 120 de kg.

Scaun de birou directoral Hm Relax

scaun directoral HM Relax

Vezi detalii si pret

Asigura o pozitie confortabila si este prevazut cu baza stelara din metal cromat, dar si tapiterie din piele eclogica. Beneficiaza de sistem de balans si reglare in inaltime.

Scaun de birou directoral Hm Franklin

Scaun Directorial Hm Franklin

Vezi detalii si pret

Prezinta baza metalica cu roti bicolore si manere din acelasi material albe. Spatarul este realizat din mesh si urmareste linia coloanei vertebrale.

Scaun ergonomic Kring Joy-H

Scaun ergonomic Kring Joy-H

Vezi detalii si pret

Permite reglarea spatarului, ofera suport lombar si beneficiaza de brate reglabile acoperite cu PU. Poate fi blocat intr-o pozitie intermediara si dispune de functia de balans.

Scaun de birou directorial Kring Franklin Fit

Scaun de birou directorial Kring Franklin Fit

Vezi detalii si pret

Prezinta spatar inalt si ondulat cu perne mop, tapitate cu piele ecologica. Ofea suport optim pentru spate si gat. Puteti regla inaltimea sezutului, iar mecanismul tip fluture permite balansul scaunului.

Scaun de birou erognomic Socket Black/White

Scaun de birou ergonomic, tapitat cu stofa Socket Black / White

Vezi detalii si pret

Sustine eficient corpul beneficiind de constructie ergonomica cu suport lombar. Este tapitat cu stofa si dispune de mecanism TILP. Poate sustine o greutate de pana la 120 de kg.

Intrebari frecvente despre scaunele de birou

  • Pot inlocui pistonul scaunului de birou?

Da, o astfel de piesa poate fi inlocuinta, dar in primul rand asigura-te de compatibilitate, apoi fa rost de un ciocan din cauciuc, o cheie franceza sau o surubelnita. Intoarce scaunul cu rotile in sus, iar cu ajutorul ciocanului detaseaza partea cu rotile. Utilizeaza cheia franceza pentru a scoate pistonul si inlocuieste cu altul nou, dupa care prinde totul la loc.

  • Cum repar sau schimb rotile scaunului de birou?

Repararea e mai dificila, deci varianta potrivita ar fi sa o schimbi. Nu trebuie sa inlocuiesti complet steaua daca problema e la o singura roata. Trebuie sa stii diametrul rotii, marimea si tipul si poti cauta pe internet roata de schimb.

  • Cum recunosc un scaun de birou ergonomic?

Scaunul de biou ergonomic se diferentieaza de restul prin cateva caracteristici esentiale: dispune de inaltime ajustabila, manere reglabile, spatar curbat, tetiera ajustabila, roti la baza si sistem de rotire. Daca urmaresti aceste aspecte, poti gasi o varianta foarte buna de scaun care iti va asigura o pozitie confortabila chiar si pe termen lung.

Cum montez scaunul din birou

Indata ce scaunul de birou a sosit, te poti ocupa singur de montarea si instalarea lui. In primul rand, trebuie sa stii ca unele modele vin, spre exemplu, cu partea de baza deja instalata, altele au separat sezutul pe spatar, iar altele sunt montate complet. Insa, daca produsul vine neasamblat, s-ar putea sa iti fie de folos urmatoarele sfaturi:

Prima data rasfoieste manualul pentru a vedea despre ce este vorba. Asigura-te ca ai toate piesele in pachet si ca le poti identifica usor. Daca este nevoie, pune la indemana si alte scule de care ai nevoie si care nu sunt incluse in pachete.

Incepe prin a monta baza. Fixeaza partea legata de roti, vei avea o stea unde vor trebui fixate rotile fie prin insurubare, fie prin impingere. Dupa aceea, instaleaza pistonul introducandu-l in orificiul din mijloc, astfel incat sa fie sigur si stabil, dupa care ocupa-te de suportul de portectie ce vine adaugat pe teava respectiva.

Monteaza cu atentie partea de sezut, prinzand mecanismul metalic de partea de jos a acestuia, dupa care, prin insurubare uneste cu baza. Strange foarte bine suruburile pentru a nu se mai misca, oferind astfel siguranta si confort.

In continuare, trebuie instalat spatarul, iar in manual vei avea instructiunile pentru a sti cu exactitate ce ai de facut. Va trebui sa introduci niste surburi si sa le strangi foarte bine pana fixezi totul perfect.

La final, ataseaza manerele, tetiera si alte piese prin insurabare in locurile potrivite, iar dupa ce ai pus totul la punct, te poti bucura de noua achizitie.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *